Laatste loodjes voor het kerstreces

Source: C.G. (Kees) van der Staaij i, published on Thursday, December 18 2008.

Vandaag de laatste kamervergaderdag voor het kerstreces. Dat is traditioneel een zeer hectische dag.

Ook nu weer. De dag vliegt voorbij: een interviewtje met scholieren, een debat over parkeerbeleid, een terugblik op de Europese top, een spoeddebat over de Nationale Hypotheekgarantie en een hele reeks van korte afsluitende debatjes over allerhande onderwerpen.

Er gaat ook heel wat tijd heen met stemmingen. Zo is vandaag over alle begrotingen gestemd. Tot mijn vreugde hebben twee amendementen, die ik samen met een CU-collega heb ingediend, het ‘gehaald’. Het ene amendement heeft betrekking op de binnenvaart en ondersteunt een plan dat toekomst moet bieden aan kleine schepen. Het tweede amendement betreft de begroting Buitenlandse Zaken en vraagt om 2 miljoen Euro extra ter beschikking te stellen voor uitstapprogramma’s voor prostituees in ontwikkelingslanden. Het was spannend of ook dit amendement het zou halen. Gelukkig kreeg het brede steun!

Tussen de bedrijven door mocht ik voor de NOS-camera nog antwoord geven op de vraag of mijn kerstdagen er door de kredietcrisis anders uit gaan zien dan vorig jaar. Dat is niet het geval! Bij kerstfeest draait het juist niet om geld en goed. Kerstfeest is en blijft de herdenking van de geboorte van Christus. Het grote wonder dat God mens is geworden, waardoor zondige mensen kinderen van God kunnen worden.

Allen van harte gezegende kerstdagen en een goed 2009 toegewenst!