NIEUWE AEDES VOORZITTER CALON ONGELOOFWAARDIG

Source: B.I. (Brigitte) van der BurgĀ i, published on Thursday, April 23 2009.

NIEUWE AEDES VOORZITTER CALON ONGELOOFWAARDIG

De VVD-fractie vindt dat de heer Calon - de beoogde nieuwe voorzitter van Aedes - de geloofwaardigheid van Aedes en zichzelf ernstige schade heeft toegebracht.

VVD-woordvoerster Brigitte van der Burg: "Wie houdt wie nu voor de gek? Het gebaar van de heer Calon - na aandringen van de minister - om drie dagen per week in loondienst te treden bij Aedes voor 'slechts' 150.000 euro per jaar en daarbij af te zien van een vertrekregeling, is geen aanzienlijke salarisvermindering. Temeer nu hij wel een auto met chauffeur krijgt en al een wachtgeldregeling van zijn periode bij de gedeputeerde staten van Groningen heeft tot zijn pensioen".

Deze regeling wordt gepresenteerd als een aanzienlijke salarisvermindering. De VVD is echter van mening dat dit niet zo is, niet als voorbeeld voor de branche dient en eist uitleg van de minister.

Partijleider Bos van de PvdA heeft vier jaar lang moord en brand geschreeuwd en anderen de maat genomen over graaien en zelfverrijking. Van der Burg vraagt zich af waar diezelfde meneer Bos en de PvdA nu zijn om hun eigen bestuurders aan te pakken.

23 april 2009