Hans van Baalen: Nordrhein-Westfalen bij Benelux

Source: Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i, published on Sunday, May 17 2009.

De VVD in Limburg organiseerde op zondag 17 mei 2009 een Europese voorjaarswandeling met de kandidaat Europarlementariërs Hans van Baalen i, Joost van den Akker en Dries Lodewijks. Op het Drielandenpunt hielden de drie heren hun speech.

Lijsttrekker Hans van Baalen wil dat Nordrhein-Westfalen deel gaat uitmaken van de Benelux. “Dat wordt dé kopgroep in Europa”. Deze ‘Benelux-Plus’ moet ook de opmaat vormen voor Europese erkenning van MBO-diploma’s, aldus Joost van den Akker, VVD jongerenkandidaat. “Dit helpt enorm bij de bestrijding van de jeugdwerkloosheid in een grensregio als Limburg.”

Dries Lodewijks uit Heerlen vulde het verhaal van Hans van Baalen aan door het belang van Limburg te benadrukken. “Voornamelijk de grensregio’s als Parkstad Limburg, maar ook Venlo kunnen hier veel voordeel mee opdoen.”

Ook gaf Hans van Baalen zijn steun aan de Limburgse burgemeesters voor het pasjessysteem bij coffeeshops. Hij stelde dit zelf al eerder voor bij het VVD Limburg Europa congres op zaterdag 18 april jongstleden in Maastricht.

“Limburg is de meest Europese provincie van Nederland, dus stem op de slimste Europese partij van Nederland” aldus Hans van Baalen. Ook sprak Hans van Baalen als lijsttrekker, zijn steun uit aan Joost van den Akker (nummer 12 uit Maastricht) en Dries Lodewijks (nummer 14 uit Heerlen).