Hans van Baalen (VVD): Een brok van Dick Berlijn

Source: J.C. (Hans) van Baalen i, published on Wednesday, May 20 2009.

Afgelopen weekeinde congresseerde de VVD i in Rosmalen. Vrijdagavond een mooie, persoonlijke speech van Mark Rutte i en een ronde-tafelgesprek met mij en Gerrit Zalm i. Zaterdag werd ik “gelanceerd” als Europees lijsttrekker. Ik was zeer onder de indruk van de persoonlijke steun van Generaal Dick Berlijn, oud-commandant der strijdkrachten.

Hij waardeert mijn inzet voor onze mannen en vrouwen in uniform in Uruzgan en waar ook ter wereld en hun gezinnen en familie in Nederland en steunt mijn politiek van een sterk Nederland, dat verantwoordelijkheid draagt in Europa en in de wereld. Ik kreeg er een brok in mijn keel van.

Medi Tianian uit Iran en Tides Brito uit Kaap-Verdië waren mijn chauffeurs. Ik kon dag en nacht op hen vertrouwen. Wat een prachtige mannen. Eerlijk. Loyaal en Trots op Nederland en de krijgsmacht, waarvan zij deel uitmaakten. Ze spraken vloeiend Nederlands. Ze hadden echt voor Nederland gekozen. Ik heb met hen nog vaak na mijn terugkeer in de Kamer contact gehad. Tides heeft het in dienst zelfs tot Marechaussee geschopt! Het gaat hen goed. Wie aan deze mannen komt, komt aan mij. De VVD is de partij van emancipatie en bestrijding van discriminatie, de partij van burgerschap. Alleen voor deze partij wil ik een publieke functie bekleden.

Hans van Baalen i is lijsttrekker voor de VVD bij de Europese verkiezingen.

Klik hier voor de steunverklaring van Dick Berlijn