Judith Sargentini uitgeroepen tot meest sexy kandidaatparlementariër

Source: GroenLinks (GL) i, published on Wednesday, May 27 2009.

GroenLinks-lijsttrekker Judith Sargentini i is vandaag uitgroepen tot meest sexy kandidaat-Europarlementariër. Deze verkiezing is georganiseerd door de Rutgers Nisso Groep, MYBODY en CHOICE. Voor hen is de meest sexy kandidaat voor het Europarlement degene die een progressief beleid en financiering bepleit rondom seksualiteit en het krijgen van kinderen.

Volgens de jury springt Sargentini eruit vanwege haar standpunten en haar grote bereidheid om zich op dit thema in te zetten. "De armoedespiraal is alleen te doorbreken door te investeren in 'empowerment' van vrouwen. De EU moet zich daar sterk voor maken in haar volksgezondheids- en ontwikkelingsbeleid", aldus Judith Sargentini.

En de prijs? Deze prachtige foto.

Voor deze verkiezing kregen alle Nederlandse kandidaten voor het Europarlement een lijst opgestuurd met vragen over dit onderwerp. Vragen gingen bijvoorbeeld over het tegengaan van discriminatie op basis van seksuele oriëntatie, over de noodzaak van goede seksuele voorlichting en over het belang van wereldwijde beschikbaarheid van anticonceptiemiddelen en bescherming tegen soa en hiv.

De jury was ook onder de indruk van de antwoorden van Niels van de Berge, kandidaat voor GroenLinks op plek 4.

Als winnaar kreeg Judith een fotoshoot aangeboden, waar deze prachtige foto uit kwam.

Fotocredits: fotograaf Fleur Koning, visagie Carlijn Beukers, styling Jeroen Kamphorst, jurk Tru Trussardi, schoenen Miu Miu via Shoebaloo.