Milco Aarts - Who are you??

Source: J.A. (Jeanine) Hennis-Plasschaert i, published on Friday, July 10 2009, 12:59.

in Nieuws

Geachte Telegraafredactie,

In zijn column van vandaag stelt Milco Aarts dat ik ontoerekeningsvatbaar zou zijn en derhalve z.s.m. uit de maatschappij moet worden gehaald om langdurig behandeld te worden.

Stevige taal voor iemand die zich (heel duidelijk!) niet in het onderwerp verdiept heeft en zijn column baseert op een zeer beknopt (en ook: een zeer kort door de bocht) bericht van het ANP. Ook met het voorbeeld van 'de taxiwet versus lekkend veerbootje' slaat de heer Aarts de plank volledig mis. Of zoals hij zelf zegt: dat is een redenering met de hoogst mogelijke dwarslaesie.

De afgelopen jaren heb ik me intensief beziggehouden met regelgeving op het terrein van de burgerluchtvaart, en de veiligheid in het bijzonder. En ja, dus ook met de totstandkoming van de Europese zwarte lijst. Daar was (en ben ik!) een groot voorstander van.

Het huidige debat gaat over een wereldwijde zwarte lijst. Een belangrijk debat alwaar ik volledig achter sta. Wel is het van belang om e.e.a. goed uit te werken. Sommige trajecten kennen geen alternatief dan wel een alternatief met meer risico's. NB: Dit doet niets af aan het feit dat we vanuit de EU alles op alles moeten zetten om de veiligheid van de burgerluchtvaart niet alleen in de EU maar ook wereldwijd te verbeteren.

Op deze wijze tot dergelijke boute uitspraken komen, is een gotspe en een goed journalist/columnist onwaardig.

Jeanine Hennis-Plasschaert