EU moet meer aandacht besteden aan de kwaliteit van werk

Source: M. (Marije) Cornelissen i, published on Thursday, October 8 2009.

Afgelopen woensdag, op de internationale dag voor menswaardig werk, pleitte GroenLinks-Europarlementariër Marije Cornelissen voor meer aandacht voor de kwaliteit van werk. De Europese Unie heeft in de Lissabonstrategie opgenomen dat 70% van de mensen die kunnen werken ook aan het werk moeten zijn, maar er staat niks in over de kwaliteit van dat werk. In de komende herziening van de Lissabonstrategie moet ook het belang van de kwaliteit van het werk worden meegenomen.

Marije Cornelissen: "Menswaardig werk, dat in staat stelt om menswaardig te leven, is een grondrecht. Zelfs in Europa leeft acht procent van de werkende bevolking onder de armoedegrens. Juist in deze economische crisis mogen we menswaardigheid en een eerlijke beloning voor je werk niet uit het oog verliezen."

<object type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.greens-efa-service.eu/medialib/flash/gesmp.swf" width="100%" height="100%"> <param name="movie" value="http://www.greens-efa-service.eu/medialib/flash/gesmp.swf" /> <param name="allowScriptAcess" value="sameDomain" /> <param name="allowFullscreen" value="true" /> <param name="bgcolor" value="#bccbbc" /> <param name="FlashVars" value="mediaXML=http://greens-efa-service.org/medialib/mp2/pub/en/flvmc2xml/1283" /> </object>