Doorbraak EU telecomwetgeving: consumentenrechten gewaarborgd

Source: L.J.J. (Lambert) van Nistelrooij i, published on Wednesday, November 11 2009, 8:43.

Op 5 november zijn het Europees Parlement en de Raad van Ministers het eens geworden over consumentenrechten op het gebied van internet.

Lees verder

Dit was het laatste struikelblok van een groot pakket Europese maatregelen op het gebied van telecom. Ik was één van de onderhandelaars namens het Parlement.

Op het gebied van het internet gaat nu gelden wat op andere terreinen al vanzelfsprekend is: bij verondersteld misbruik kunnen consumenten pas na een eerlijk proces worden afgesloten. Dit was de centrale eis van de onderhandelingsdelegatie van het EP. De lidstaten voelden hier aanvankelijk niets voor, maar ze kozen uiteindelijk eieren voor zijn geld.

Hiermee is de weg vrijgemaakt voor het in kracht treden van het telecompakket. Dat gaat over tal zaken zoals het stimuleren van de opbouw van een nieuwe generatie vaste en mobiele netwerken, het mogelijk maken van het aanbieden van nieuwe digitale diensten en nieuwe spamregels. Het onderhandelingsresultaat moet nog door het voltallige Parlement en de Raad worden bekrachtigd. De nieuwe regels worden begin 2010 van kracht.

Lees verder: artikel nu.nl

Voor meer informatie over mijn werk in het Europees Parlement, zie mijn website

Zitting van het bemiddelingscomité over het Telecompakket