Verbeter de wereld, begin bij jezelf

Source: A. (Alexander) Pechtold i, published on Wednesday, December 16 2009.

Videoblog Alexander Pechtold van 14 december 2009

Het huis staat vol met bloemen en mijn werkkamer staat vol met prijzen. De afgelopen weken ben ik maar liefst drie keer uitgeroepen tot politicus van het jaar: Door de jongeren, door het EénVandaag panel en door de journalisten. Hartstikke leuk natuurlijk, maar vooral erg leuk voor het kleine team waarmee we hier met de fractie werken. Want het is een stimulans om na dit jaar waarin het goed ging met D66, nu op te gaan naar de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart en, wie weet ook Tweede Kamer verkiezingen.

Maar dit weekend was er ook een PVDA congres en het nieuws was: “Wilders doet het fout, Rutte doet het fout, Kant doet het fout, maar vooral Pechtold doet het fout!”

In 2006 ging het met D66 ook wat minder. Toen ben ik toch vooral gaan kijken: “Wat doen wij fout, wat doen we zelf fout?”.

PVDA, je weet het dus bij iedereen te vinden wat ze fout doen, maar misschien dat de kiezer kijkt naar: “Wat draait die PVDA, met dat ontslagrecht, met de 67.” “Wanneer horen we wat over Uruzgan?” PVDA, er zijn zoveel dossiers van dit betuttelende kabinet waar jullie de kiezer in de steek laten. Kijk daar eerst eens naar, en richt je dan op een ander.

Nog één week en dan gaan we het kerstreces in. Dus donderdag is mijn laatste videoblog.