Nakende einde van vakantie, verjaardag gevierd (en oog in oog met Orlando Bloom)

Source: B. (Boris) van der HamĀ i, published on Thursday, August 30 2007.

Hoewel ik al begonnen ben met werken, is het officieel nog vakantie. Het Binnenhof is nog redelijk leeg. Die paar kamerleden die je al in de gangen van de Tweede Kamer tegenkomt zijn nog allen in zomertenue: Onvermoede korte hempjes en kekke kaki broeken. Komende dinsdag gaan de versgeperste pantalons en jasjes weer aan. De alomtegenwoordige gebruinde gezichten restten dan als enige echo van de vakantie.

Verjaardag gevierd in mijn vaders dorp

Gisteren was ik jarig en ik dank jullie allemaal voor de felicitaties via mijn hyves-site. Ik vierde mijn verjaardag bij een oom van mij, een broer van mijn vader. Wij zijn toevallig op de zelfde dag jarig en het leek me leuk om nu eens op zijn verjaardag langs te gaan. Hij werd 72. Via Leerdam kwam ik aan in Leerbroek, een plaatsje in de Vijfherenlanden, waar mijn oom nu woont en ook mijn vader als kind is opgegroeid. Het was erg gezellig en heb veel (achter)neefjes en (achter)nichtjes Van der Ham gesproken. Toen mijn andere oom en tante mij aan het eind van de avond weer op de trein wilde zetten, en we het dorpsgebouw uitliepen, rook je buiten het versgemaaide gras. Mooi Nederland.

Oog in oog met Orlando Bloom

Vandaag nog een debat van studievereniging Machiavelli, daarna een interview op Radio 1 over Europa (standpuntcafe). Voor de rest nog wat debatten voorbereiden en veel lezen voor de parlementaire onderzoekscommissie onderwijsvernieuwingen.

Morgenochtend ook nog wat afspraken maar daarna vlieg ik naar Londen. Nog op de valreep een weekendje weg. Vrijdagavond ga ik in ieder geval naar een toneelstuk 'In Celebration' met onder andere Orlando Bloom in een van de hoofdrollen. Ben benieuwd hoe hij 'live' acteert, inplaats van op film. Op zaterdag ga ik met een goede vriend die in Londen werkt ook naar het toneelstuk 'All about my Mother'. Verantwoorde, culture ontspanning; Zo hoort dat als je zo oud bent als ik. Verslag volgt!