Eerste weken van de zomer

Source: B. (Boris) van der Ham i, published on Tuesday, July 17 2007.

We zijn een kleine twee weken verder na mijn vorige blog. De vorige keer berichtte ik op mijn blog over mijn vader. Hij was met grote spoed opgenomen op de Intensive Care met mechanische beademing. Hij werd zelfs overgeplaatst naar een andere stad. Dagenlang heb ik samen met mijn zusje en andere familie gewaakt in Almere. Langzaam kwam hij er weer iets bovenop.

Inmiddels ligt hij weer in Amsterdam. Per dag, per uur zelfs wisselt zijn conditie. Het is en blijft zeer broos met zijn gestel, en ik spendeerde de afgelopen twee weken voornamelijk in het ziekenhuis. Goed nieuws is dat mijn moeder, die ook in het ziekenhuis lag, naar huis is.

Tussen die ziekenhuisbezoeken door, probeer ik wat uit te rusten. Wat vrienden te zien. Wat zon te pakken. Een wandeling door de stad te maken. Ook heb ik de nieuwe Harry Potter in de bioscoop gezien. Maar op schoot blijft de mobiele telefoon (op de stiltestand) aan om contact met het ziekenhuis te kunnen houden.

De vakantie de we hadden gepland hebben we afgezegd. Misschien dat het de komende weken wel lukt, maar dat moeten we maar zien. Nu ik toch in Nederland blijf werk ik een beetje door. Zo heb ik vragen gesteld over de huizenmarkt, over de slechte aanpak van homogeweld en heb me gemengd in de discussie over de 'Joods-Christelijke'-cultuur. Over dat laatste schreef ik een column op GeenStijl. Die kan je HIER lezen.

Oja, ook leuk: in het kader van Live Earth Day heb ik handtekeningen naar het Nobelprijscommitte gestuurd met een pleidooi voor een nieuwe nobelprijs: een nobelprijs voor Duurzame Ontwikkeling. Vijf jaar geleden nam ik met Ingrid Aaldijk daartoe het initiatief. Dat is toen omarmd door onder meer de Dalai Lama (!). Hij stuurde mij een brief dat hij als winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede het initiatief graag wilde ondersteunen. Nu zijn de steunbetuigingen naar Stockholm gestuurd. Bekijk de site HIER.