Source: F. (Fatma) Koşer Kaya i, published on Thursday, February 5 2009, column.

1

Bent u bekend met het bericht ‘Rotterdam zet breed kinddossier toch door’? 1)

2

Is het waar dat de Rotterdamse CDA-wethouder Leonard Geluk informatie uit het EKD toegankelijk wil maken voor politie, justitie en Bureau Jeugdzorg? Zo ja, wie bepaalt dan de randvoorwaarden en mogelijkheden t.a.v. toegang tot het EKD?

3

Indien u terzake de bevoegde bewindspersoon bent, hoe is het dan mogelijk dat het Rotterdamse College van B&W toegang tot het EKD mogelijk maakt voor politie, justitie, Bureau Jeugdzorg e.a.?

4

Hoe zouden Verwijsindex Risicojongeren en het EKD zich tot elkaar verhouden als bovenstaande situatie zich voordoet?

5

Zijn er meerdere gemeenten die tevens tot een verbreding van toegang tot het EKD willen overgaan? Zo ja, acht u het wenselijk dat gemeenten het EKD op hun eigen manier gaan invoeren? Zo nee, gaat u de ruimte voor die eigen afweging beperken?

6

Acht u het bevorderlijk voor de uitwisseling van gegevens dat gemeenten daar een eigen variant in gaan hanteren? Zo nee, wat gaat u daaraan doen?

7

Op welke wijze gaat u ervoor zorgen dat het Rotterdamse College van B&W de toegankelijkheid van het EKD niet zal uitbreiden?

8

Betekent genoemd bericht dat u zich eveneens zorgen maakt over digitale informatie-uitwisseling, met name het risico op fouten? Zo ja, bent u bereid het EKD pas in te voeren als de veiligheid en privacy van deze gegevens kunnen worden gegarandeerd?

  • 1) 
    Metro, 2 februari 2009: “Rotterdam zet breed kinddossier toch door”