Steun milieu-initiatief / XTC op feestje / Pepermunt-coalitie

Source: B. (Boris) van der HamĀ i, published on Wednesday, January 17 2007.

Vorige week startte ik met een Belgisch Kamerlid een Europees Burgerinitiatief. Vorige week kwam de leiding van de Europese Unie namelijk met een plan voor schone energie dat ons niet ver genoeg gaat.

Als je wilt dat de Europese Unie meer werk maakt van schone en hernieuwbare energie, steun dan onze actie op Eurenew.eu en teken de petitie! Wij vragen de Europese regeringsleiders om te komen tot een nieuw verdrag voor schone energie: EURENEW!

Het is eigenlijk gek dat de Europese Unie op veel zaken samenwerkt, maar nauwelijks op het gebied van schone energie, terwijl dat wel logisch zou zijn. De Europese Unie is na de Tweede Wereldoorlog immers begonnen als de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal (EGKS). In 1957 werden de handen in elkaar geslagen voor kernenergie (EURATOM). Hoe je ook denkt over kernenergie, je moet Euratom nageven dat ook dit verdrag succesvol is: er gaat immers veel geld van de EU naar gemeenschappelijke projecten. Er gaat in ieder geval meer geld heen dan naar schone energie! Waarom kan Europa al wel samenwerken op het gebied van kolen en kernenergie, en niet op hernieuwbare energie?

Nogmaals: steun dit Europees Burgerinitiatief en laat je naam achter op de site van EURENEW. We hebben je steun hard nodig!

Dance en XTC

Er zit weer een week op, sinds de laatste blog. Inmiddels ben ik terug uit Brussel, gewerkt in Den Haag, afgelopen weekend in Groningen geweest om deel te nemen aan een debat over DJ's tijdens het Noorderslagfestival... en ook de Kamer is inmiddels terug van Kerstreces.

Vandaag ga ik naar een overleg tussen de Dance-organisatoren in Amsterdam die overhoop liggen met de gemeente van Amsterdam. In de ijver om te strijden tegen drugs worden tegenwoordiger steeds meer feesten in Amsterdam verboden. Waar houdt dat op? Wanneer wordt onze vrijheid onevenredig aangetast in de schelle roep om nog meer veiligheid? Is het redelijk om het nieuwjaarsfeest van Awakenings te verbieden omdat je een handjevol XTC-pillen vindt? Ik vind van niet.

Naam voor het nieuwe kabinet

Vorige week riep ik op om zo veel mogelijk nieuwe namen voor het nieuwe kabinet te verzinnen. Er kwamen erg leuke inzendingen: "Kabinet from Hell"; "Harry Potter and the deathly hallows" (Erg leuk, door Jan Paternotte); De Renny-coalitie (eerst het zuur, dan het zoet, dan weer zuur, dan de maagtablet); De VU-coalitie (de universiteit waar Balk/Bos/Rou op hebben gezeten). Uit eigen koker: de Pepermunt-coalitie (Een gereformeerd snoepje; ogenschijnlijk verfrissend en eerlijk, maar feitelijk vol met suiker en zoetstoffen. Uiteindelijk krijg je er een bedorven mond van.)

Kom gerust met nog meer suggesties! Daarna gaan we over de leukste stemmen.