De dag van de verkiezingen!

Source: B. (Boris) van der Ham i, published on Wednesday, November 22 2006.

Het is kwart over vier 's middags. Ik heb net een uurtje geslapen. Vanochtend om half zeven uit mijn bed en om zeven uur op het Centraal Station van Amsterdam staan folderen. Samen met Simone, en later ook Floris en andere D66-ers in de bittere kou en de regen. En zo hoort het ook: een gure ochtend na een wervelende campagne. Dat is het suiker op de taart! Veel mensen pakte mijn folder aan en ik ontmoette zowaar mensen die al hun voorkeurstem op me hadden uitgebracht! Tegen half tien 's ochtends wat gaan ontbijten, nog langs de universiteiten gegaan om te folderen en toen even naar huis.

Mails komen binnen

Hier thuis stromen de mails binnen van mensen die op me hebben gestemd. Hyvers, oud JD-ers, maar ook voor mij volstrekt onbekende mensen. Erg bemoedigend! En wat is de reden dat mensen toch weer D66 hebben gestemd? Evenwichtig en sterk als het gaat over de economie; ambitieus op onderwijs en milieu en vrijzinnig en open op als ethiek, zelfbeschikking integratie en Europa. Onderwijs is voor veel mensen de meest concrete reden om op ons te stemmen. Een mevrouw zei vanochtend tegen me: "Gisteren ging het op tv over de individualisering. En dat dat slecht is. Dat is onzin. Zeker zoals D66 het bedoeld: dat mensen het beste uit zichzelf kunnen halen. Dus onderwijs!"

Meer informatie over D66: klik hier

En kijk eventueel (als je die nog niet gezien hebt) naar het filmpje op internet dat ik gisteren maakte.

Spannende avond

Gisterenavond was het lijstrekkersdebat. Pechtold moest tegen de Fortunisten. Het was een grimmig uurtje. De dingen die van de tribune werden geroepen waren niet hoorbaar op tv, maar de aangang van met name Geert Wilders riep de meest verschrikkelijke dingen in onze richting. Het was niet ideaal dat Pechtold in dit gezelschap stond, maar het lag goed bloot welk Nederland we niet willen: Het Nederland van de grote bek, het generaliseren en de uitsluiting. D66 wil mensen één voor één in de ogen kijken, en ze niet terugbrengen tot slechts een 'groep' en een vooroordeel.

Vandaag natuurlijk weer spannend. Ondanks de goede berichten op straat stellen de peilingen nog steeds niet gerust. Hoeveel zetels zullen het worden? 2? 3? 4? Of toch 5 of 6? Hoe minder zetels we halen, hoe belangrijker het wordt om zelf voorkeurstemmen te halen.. en de uitslag daarvan zijn weer pas dinsdag bekend.

Zo.. en nu op naar Artis. Daar komt D66 straks bijeen om de uitslag af te wachten.

Als je nog moet stemmen (of als je nog mensen kent die nog moeten stemmen): stem dan vrijzinnig. En geef je voorkeurstem dan aan mij!

Tot vanavond laat! Dan weten we meer!