De láátste campagnedag: waarom ook al weer D66? (+ laatste filmpje!)

Source: B. (Boris) van der Ham i, published on Tuesday, November 21 2006.

Vanavond het lijsttrekkersdebat op tv. Waar D66 vaak niet meer mocht mee doen, worden we steeds vaker weer uitgenodigd. Dat is mooi, zeker als we vervolgens zien dat D66 het in die debatten opeens heel goed blijkt te doen. Pechtold werd als beste bij BNN gekozen en was goed bij MTV, gisteren. Zelf krijg ik veel complimenten over het tv-optreden vorige week tijdens het 'nummer 2'- debat. Da's natuurlijk allemaal leuk. Maar het legt ook bloot dat we een goed programma hebben. Evenwichtig als het gaat over de economie; ambitieus op onderwijs en milieu en vrijzinnig en open rond thema's als integratie en Europa. Ook op straat hoor je het: D66 is nog steeds het redelijk alternatief. Nog steeds..

Peinzende blikken

De afgelopen weken zag ik veel peinzende blikken. "Ik ben het met jullie eens. Ik sta voor de zaken waar jullie ook voor staan", zeggen de mensen dan. "Maar heeft het nog wel zin om op jullie stemmen?"

"Ja", zei ik dan. "Juist nu heeft D66 meer dan ooit stemmen nodig. In een Nederland wat steeds meer naar binnen keert en halsstrarriger wordt, kan D66 er een internationale, optimistische en vrijzinnige houding tegenover zetten."

Wat dat concreet betekent het ik een aantal maanden geleden geschreven in een artikel over D66. Dat kan je hier lezen.

Op deze webpagina kan je in 15 seconden lezen waarom je op D66 (en op mij!) moet stemmen.

HIERONDER EEN FILMPJE DAT IK VANDAAG OPNAM MET EEN OPROEP AAN JOU!

Mijn voorkeurstemactie

Met het einde van de campagne, komt ook mijn voorkeurscampagne tot een eind. Heel veel mensen zeggen: "Ah! Je staat toch op nummer 2? En jullie staan toch op 2 zetels? Dan kom je er toch in?!" Voor de goede orde: dat is niet per definitie zo. Andere kamerleden (bijvoorbeeld de eerste vrouw op de lijst) halen traditioneel altijd een hele bumb aan voorkeurstemmen. Als die er meer hebben dan ik, dan kan ik uit de Kamer worden 'gewipt'. Daarom voerde ik de afgelopen weken een campagne om ook zelf zoveel mogelijk voorkeurstemmen te halen.

Veel vrijwillers hebben zich via Hyve aangemeld me te helpen en hebben dat ook gedaan. Ik kreeg zelfs onverwachte steun van Victor en Rolf waarmee ik een advertentie in de Metro deed. En er zijn tienduizenden folders verpreid en posters opgehangen. Ook de websites www.paaseiland.nu en www.eurenew.eu zijn een succes, en worden wild bezocht!

Dus: als je wilt dat ik door ga, stem dan op de nummer 2 van lijst 7.

Nu even eten!

Ik kom net van het Alfrink college in Zoetermeer. Daar een debat gehad voor de NOS camera's. Nu weer terug in Den haag om me op te maken voor het lijsttrekkersdebat. Over een paar uur weer een blogje!