"Trouw, aan wat ik ooit begonnen ben.." (én D66 in 15 seconden)

Source: B. (Boris) van der Ham i, published on Monday, November 20 2006.

20-11-2006 Afgelopen vrijdag avond was de opname van Paul de Leeuw's 'Mooi weer de Leeuw!'. Ik was de dag ervoor gevraagd om er een kort optreden te hebben. De studio stond (in het kader van het thema 'Middeleeuwen') vol met modder, een paard, een rund, veel eenden/kippen en ratten. Vanavond is de opname uitgezonden. Was allemaal erg kort, maar wel leuk. Ik zat aan tafel met componist Joop Stokkemans met wie ik na de uitzending nog nasprak. Geweldige muziek heeft hij gemaakt! In de uitzending zong Paul de Leeuw het oude, prachtige nummer 'Trouw' van zijn hand. Groot toeval, want dat nummer zit al weken in mijn hoofd.

"Trouw

Blijven zitten waar ik zit

En blijven willen wat ik wou

Trouw aan wat ik ooit begonnen ben

Met hart en ziel begonnen ben

Aan wat ik ooit begonnen ben

Met jou"

De peilingen zijn nog steeds niet rooskleurig, maar tot woensdagochtend vroeg gaan we keihard door met campagne voeren. Al die D66-ers die vol overgave niet zweven maar knokken voor hun idealen. En ik weet zeker dat het niet voor niets is. Nederland moet weer vrij worden, los van het gekronkel van links en rechts. D66 is daarvoor nog steeds het redelijk alternatief.

Weekend..

De kwestie van de mogelijke martelingen door Nederlanders in Irak krijgt steeds meer aandacht. Als het waar is, is het een vreselijke zaak. Maandag wordt er een spoeddebat aangevraagd. Zaterdagochtend naar het radioprogramma 'Spijkers met Koppen'. Daarna folderen met D66-afdeling Utrecht. Op straat kwam ik Martha tegen, een zeer goede vriendin. Ze is engels, dus mag niet stemmen. Daarna naar Almere om met de lokale afdeling daar te werken. Samen met Arend en Floris daarna gegeten. 's Avonds langs een aantal kroegen. Vandaag bij de Spreeksteen in Amsterdam gediscussieerd over 'Kinderen in de gevangenis'. Schandalig dat dat hier kan in Nederland. Daarna een radiouitzending bij BNR-Radio.

Initiatiefwetsvoorstel

Vrijdag ook een initiatief wetsvoorstel ingediend voor diervriendelijker landbouw. Doel is om consumenten informatie te geven over de graad van dierenwelzijn van vleesproducten. Daarover lees je meer hier!

D66 in 15 seconden

Veel mailtjes van mensen die twijfelen wat ze moeten gaan stemmen. Hierbij een beetje hulp:

WAAROM OP MIJ STEMMEN?

BORIS IN 15 SECONDEN!

"Ik sta voor vrijheid. Vrijheid om het beste uit jezelf te halen. Daarom staat onderwijs op -een-. Iedereen moet iets van z'n leven kunnen maken. Maar mensen moeten ook niet gehinderd worden door betutteling, onnodige regeltjes of gebrek aan tolerantie. Waar Nederland lijkt weg te zinken in navelstaren, getob en halsstarrigheid, wil ik er graag een dosis vrijzinnigheid en een internationale blik tegenover zetten."

WAAROM D66 STEMMEN?

D66 IN 15 SECONDEN!

-ONDERWIJS D66 heeft volgens de rekenmeesters het beste programma voor de economie en de vergrijzing. Maar daarnaast blijken we ook het beste onderwijsprogramma te hebben. 5 miljard meer voor beter onderwijs.

-MILIEU Ook voor het milieu staat D66 hoog: Schone energie, meer Openbaar Vervoer, natuur en beter dierwelzijn. 20 nieuwe natuurgebieden in Nederland.

-VRIJHEID D66 staat pal voor de vrijheid van meningsuiting, voor kunst en cultuur, voor homo- en vrouwenrechten, maar ook voor een vrijer uitgaansleven en mensenrechten in het buitenland.

WAT DEED D66 (IN 30 SECONDEN)

-ONDERWIJS Door D66 werd er de afgelopen jaren méér uitgetrokken voor onderwijs dan CDA, PvdA en VVD bij elkaar opgeteld beloofden in hun verkiezingsprogramma. Dat geld ging o.a. naar het VMBO en naar technologieonderzoek. Ook ging de studiefinanciering door ons met 150 euro omhoog en werd het lesgeld verlaagd.

-MILIEU Door D66 kwam er 2 miljard bij voor schone energie, kwam er 700 miljoen voor natuur (waar we zelfs een compliment voor kregen van Natuurmonumenten!) en kwamen er strenge regels voor energiebesparing.

-VRIJHEID Door D66 werd het recht op homohuwelijk en euthanasie ingevoerd. D66 is daarnaast de meest pro-Europese partij.

KIJK OOK OP DE VOLGENDE WEBSITES

www.paaseiland.nu(met erg leuke filmpjes)

www.eurenew.eu en www.manifestvandenacht.nl (ook leuk filmpje!) op.