Viktor en Rolf steunen me!/Live op tv/Kies de NACHTpremier

Source: B. (Boris) van der Ham i, published on Thursday, November 16 2006.

Vandaag een leuke advertentie in dagblad de Metro. Er staat op de voorpagina: "Viktor en Rolf kiezen Boris van der Ham; tegen bekrompenheid, voor een tolerant en internationaal gericht nederland!" Viktor en Rolf benaderden me vorige week op eigen houtje met een email. Ze wilden me steunen en vandaar hun medewerking aan deze advertentie. Vooral de reden dat ze hun voorkeurstem aan mij gaan geven vind ik mooi: de vrijzinnigheid weer terug in Nederland! Dat is waar ik voor ga!

En... de genomineerden zijn bekend!

De afgelopen weken maakte ik je al gek met oproepen om kandidaten te nomineren voor de verkiezing van 'de Minister President van de Nacht'. Aan deze MP van de Nacht wordt het 'Manifest van de Nacht' aangeboden met ideeen voor een bruisender nachtleven.

De genomineerden zijn:

1.Ted Langenbach

  • 2. 
    Fred Diaz
  • 3. 
    Ton Poppes
  • 4. 
    Casper Reinders
  • 5. 
    Esther Herber-Zeij
  • 6. 
    Jules Deelder
  • 7. 
    Pierre Ballings
  • 8. 
    Duncan Stutteheim
  • 9. 
    Dj Tiesto
  • 10. 
    DJ Isis

Wie wil jij als nachtpremier? Stem op: deze site

Op de site opnieuw een (lang) filmpje over het nachtleven. Het is zaterdagnacht opgenomen in Amsterdam, o.m. in discotheek de Escape. Wil je me zien dansen? Kijk dan het filmpje.

Spannend debat live op tv

Gisteren bij de KRO op de televisie geweest. Alle nummers 2 van de lijst gingen met elkaar in debat over verschillende onderwerpen. Veel jonge D66-ers waren er om me aan te moedigen. Het debat met de kandidaten ging goed. Zeker toen het over Europa ging. Mijn tegenstander van de Groep Wilders begon weer over de Tsunami van moslims en hoe duur Europa wel niet was. Ik stelde daar tegenover dat de uitbreiding van Europa één kopje koffie per maand kost. En dat we voor dat bedrag arme mensen meer welvaart kunnen geven. Ik wees haar er ook op dat toen Spanje begin jaren tachtig toetrad tot de Europese Unie iedereen bang was voor hun armoede en conservatisme; zou Spanje geen aftakking worden van het Vaticaan? 25 jaar later is Spanje welvarend en het eerste Zuid-Europese land dat het homohuwelijk heeft overgenomen. Na afloop van het debat nog wat gedronken met de D66-ers aldaar. Kreeg leuke SMS-jes.

Media trekt aan

Het is lastig om onze standpunten over het voetlicht te brengen als er geen media is om het te willen verslaan. Maar toch worden steeds meer media geinteresseerd in onze standpunten. Alexander Pechtold komt steeds meer op tv met zijn verhaal en ook kranten schrijven dat D66 een interessant verhaal heeft: een zeer goed economisch programma, maar wel (anders dan de VVD) scoren we het beste op onderwijs en ook goed voor het milieu. Daarnaast voeren we niet alleen een campagne over het geld, maar ook over de verzuurde atmosfeer in Nederland. Nederland moet weer vrij en vrijzinnig worden.

(Vergeet niet te stemmen op de Minister President van de Nacht en het burgerinitiatief te steunen voor schone energie )