Handje drukken met Rita Verdonk (en wéér een grappig filmpje)

Source: B. (Boris) van der Ham i, published on Tuesday, November 14 2006.

Nog een dikke week en de stembussen gaan open. De campagne is op z'n heetst. Zaterdag samen met o.a. Andre Rouvoet gezongen bij de NCRV-radio en langsgeweest in het dorp waar ik ooit politiek actief ben geworden, Nieuwkoop. En zondag naar een debat geweest waar Rita Verdonk was. Gisteren een radio uitzending, interviews over de telefoon en 's avonds naar de Joodse jongerenorganisatie.

Weer een leuk filmpje!

Steeds meer mensen ondertekenen het burgerinitiatief voor en Europees verdrag voor schone energie. (kan je hier tekenen). En ook veel bezoekers voor onze milieusite: Paaseiland.nu.

Maar hieronder een (vind ik) erg grappig filmpje, waar ik (samen met stagiar Arend) met veel plezier aan heb gewerkt!

Handje drukken met Rita

Zondag was Verdonk in Amsterdam. Bij het COC, waar ze de homo's probeerde over te halen VVD te stemmen. Samen met D66-medekandidaat Kajsa Ollungrun besloten we te gaan party-crashen. Verdonk kwam adem tekort om haar sympathie te uiten. Ze zei ook nog eens geld bij zich te hebben, "een cadeautje" zei ze. Het was geld om projecten op te zetten om discriminatie van homo's onder allochtonen tegen te gaan. Gelukkig kreeg ik gelegenheid om duidelijk te maken dat dit geld er dankzij D66 was gekomen. Sterker nog: toen wij het een jaar geleden voorstelden keerde Rita zich tegen het plan. En toen twee weken geleden een voorstel werd gedaan om iets aan veiligheid van homo's te doen, stemden de VVD ook tegen. Alle voorstellen op het gebied van gelijke behandeling komen telkens van D66. Dat blijkt ook uit cijfers van het COC. Ik haalde er alle radiozenders en zondag ook het NOS-Journaal mee. De VVD zal wel boos zijn.

En verder..

Gisterenavond in debat geweest bij de Joodse Jongerenorganisatie CIJO. Deze organisatie organiseert onder meer ontmoetingen en projecten met moslimjongeren. Leuk debat, met veel aandacht voor antisemitisme en natuurlijk Israel. Samen met vertegenwoordigers van CDA, PvdA en EenNL. Ondanks dat ik me kritisch opstelde richting Israel ontving ik van de jongeren de Vote Award.

Vandaag eerst een TV-opname voor de Amsterdamse zender AT5, daarna voor RTL4, daarna naar Utrecht en Uithoorn. Laat thuis vanavond!