Nomineer de 'Minister-President van de Nacht'

Source: B. (Boris) van der Ham i, published on Friday, November 3 2006.

Balkenende is overdag de premier, en Bos wil het graag worden. Maar wie is de Minister President van de Nacht?

In Nederland kiezen we nog steeds niet rechtstreeks de minister president, maar dat kan nu wel voor de Nachtpremier!

Nomineer jouw ideale ´Minister President van de Nacht´ hier

Je kan DJ's nomineren, ondernemers, artiesten, iedereen die jij maar wil. Je kan op de site ook jouw ideeen achterlaten voor een beter uitgaansleven. Dat zal samenkomen in het ´Manifest van de Nacht´ dat aan de nachtpremier zal worden aangeboden!

Het hele land door!

Ffff.. weer even achter mijn computer. De afgelopen dagen heel Nederland weer gezien! Afgelopen weekend stond in het teken van het campagnefilmpje van D66. Maandag had ik een debat in de Kamer over Verkeer. Ik diende een voorstel in om het OV eerder toegankelijk te maken voor gehandicapten, maar CDA, VVD en LPF stemden tegen, waardoor het werd verworpen. Schande.

Maandagavond moest ik naar Maastricht voor een studentendebat. Bij studentenvereniging Tragos. Ging veel over onderwijs. Aan het het begin van het debat werd een peiling gedaan en D66 scoorde redelijk, maar aan het einde van het debat waren er drie keer zoveel mensen die nu D66 gingen stemmen! D66 werd de tweede partij onder de studenten. Tja, je bent een onderwijspartij of je bent het niet! Mooi resultaat dus!

Laatste Kamerdag

Op dinsdag was de laatste Kamerdag voor het verkiezingsreces. Een lange dag. Om half twaalf ´s nacht waren de laatste debatten afgelopen en moesten we met z´n 150en gaan stemmen over de behandelde onderwerpen. Een dik pak papier aan stemmingen. Pas om 2:00 uur waren we klaar met onze handjes omhoog steken!

DJ-Battle met MENTAL THEO

Nu dus met campagneverlof. Alle politici trekken het land in om kiezers te winnen. Na de onderwijscampagne in augustus, de interne D66 campagne in september is dit de derde campagne in vier maanden die ik in ga. Ik ben dus al goed warmgedraaid!

Gisteren begon de dag met wat interviews in Amsterdam. Daarna naar Harderwijk voor de opnames van ´Mannen Mannen´ van RTL7. In een ijskoude hal van een oude legerkazerne werd ik geinterviewd door Jeroen van Koningsbrugge, die ik nog uit mijn studietijd ken. Het wordt uitgezonden komende zaterdag.

Daarna reed Arend, een van mijn twee medewerkers, me naar Rotterdam. Een debat bij het Rotterdams Studentencorps. Ook weer veel onderwijs, maar ook aardige discussie over schone energie.

Om 22:00 was dat debat ten einde, en toen moest ik nog naar Gemert, in Oost/Brabant. Arend zette zijn voet stevig op het gas, maar we waren pas omstreeks middernacht bij de Time Out. Daar werden de NightLife Awards uitgereikt. Aangekomen ging ik in een DJ-Battle met Mental Theo. Hij had keiharde house, en ik mildere dance muziek. Hij de houthakker, ik de cirkelzaag. Er was zo'n duizend man was aanwezig. Erg leuk.

Om drie uur lag ik in bed. In Tilburg, waar ik een hotel had genomen. En om 7:00 uur weer op. Nu is het alweer half twee 's nachts. Morgen wéér vroeg op. En dóór!

(Vergeet het niet: Nomineer jouw ideale ´Minister President van de Nacht´ hier)