RTL7 over de vloer, Schone lucht & Dance Event afl. 2

Source: B. (Boris) van der Ham i, published on Wednesday, October 25 2006.

25-10-2006 De afgelopen weken heb ik veel cameraploegen thuis gehad. Een paar weken geleden Lijst 0 van BNN, vorige week LLink en gisteren RTL7. In het kader van NRC-Next namen ze met mij de krant door. Natuurlijk veel vragen over de campagne. Je kan de uitzending hier nakijken.

Amsterdam Dance Event II

Zaterdag was ik (vertelde ik op mijn vorige blog) aanwezig bij het Amsterdam Dance Event. Maar deze week kreeg dat nog een gevolg. In de Kamer pleitte ik samen met de SP voor aanpassing van regels voor DJ's en VJ's. Goed nieuws: Minister Zalm heeft mijn oproep omarmt. Hiermee wordt het voor met name beginnende DJ's makkelijker om een bedrijfje te runnen. Eindelijk worden ze nu ook als 'kunstenaars' aangezien!

Op PlanetInternet staat trouwens een interview met mij over Dance. Dat kan je hier lezen.

Nog meer goed nieuws

De afgelopen dagen zijn weer zeer druk. Alles komt tegelijkertijd. En soms lukken dingen. Samen met het Astma-fonds heb ik me ingezet voor een wijziging van de 'Luchtkwaliteitswet'. Ik heb een wijzigingsvoorstel ingediend op die wet om kwetsbare groepen als astmapatienten, kinderen, zieken en ouderen beter te beschermen tegen de vieze lucht. En dat voorstel is aangenomen!

Voor de rest

De atmosfeer wordt steeds grimmiger in Den Haag. En de politici worden stekeliger. Intussen woekeren een aantal grote kwesties door. Zoals Afghanistan. Deze week is er een debat over dit onderwerp in de Kamer. Moeten er troepen bij? Kunnen de troepen die er zitten wel het werk doen waar ze voor waren bedacht? Waarschijnlijk niet.

Deze week komen ook de doorrekeningen van de verschillende verkiezingsprogramma's. Elke partij wacht af of de mooie ideeen wel betaalbaar zijn. Ik ben benieuwd!