Wiet op Binnenhof en wordt Mark Rutte lid van D66?

Source: B. (Boris) van der Ham i, published on Thursday, October 19 2006.

Afgelopen dinsdag was ik bij de opening van de nieuwe stemwijzer in perscentrum Nieuwspoort. Samen met Balkenende, Bos, Halsema, Agnes Kant en Mark Rutte gaven we daar (met veel camera's op onze neuzen} het startschot van deze website. Maar er waren problemen. Sommige computers deden het niet. Maar die van mij, Marianne Thieme, Halsema en Mark Rutte wel. Iedereen kwam keurig bij de partij van zijn voorkeur uit. Ik dus bij D66.. maar Mark Rutte kwam daar ook bij uit. Nou vermoedde we al dat Rutte eigenlijk veel te links is voor de VVD (en dat hij dat krampachtig probeert te verbergen omdat hij bang is voor Verdonk), maar dat is nu eindelijk bewezen! Rutte kreeg een rood hoofd en zei dat het aan de storing lag en veel journalisten geloofden dat. Maar dat was echt onzin: waarom kwamen de andere computers die het wel deden dan wél op de 'juiste' uitslag uit. Rutte gokte dus een beetje. Al die socialere en groene VVD-ers die vinden dat hun partij met Verdonk c.s. nu echt veel te rechts is geworden, zijn van harte welkom bij het sociaal-liberale D66!

Weekend: Van het ene debat na de andere

De afgelopen zeven dagen waren druk. Maar niet alleen druk achter de schermen, maar vooral ervóór. In campagnetijd barst het van de debatjes bij studentenorganisaties, bij organisaties en verenigingen, en fietsen er ook allerhande mediaoptredes doorheen. Vorige week vrijdagavond had ik in Utrecht een debat over schone energie. Op zondagochtend had ik een debat in poptempel Paradiso in Amsterdam over Dierenwelzijn. 's avonds had ik die dag een debat over armoede in ontwikkelingslanden in de Arena.

Film

Op maandag voerde ik het debat over de cultuurbegroting. Ik diende een voorstel in om meer geld uit te trekken voor stimuleren van de Nederlandse film. Het was voor mij de eerste keer dat ik het debat over Culuur in de kamer deed, terwijl ik zelf uit de kunsten afkomstig ben (ik heb ooit toneelschool gedaan). Hiernaast zie je een foto van mij (ik heb die lichtblauwe pofmouwen) toen ik speelde in een Shakespeare van Het Zuidelijk Toneel Hollandia.

Wiet planten op het Binnenhof

Na op maandagmiddag een lezing te hebben gegeven over Europa op de Haagsche Hogeschool; 's avonds een debat te hebben gedaan over Europa in Nieuwspoort; dinsdag een cameraploeg van de omroep Llink thuis te hebben ontvangen en woensdagochtend te debateren over luchtkwaliteit.. (pff)... voerde ik woensdag even actie met de Jonge Democraten op het Binnenhof. Zij plantte bij de 'achterdeur' van de Kamer wat wietplantjes. Met de actie wilde zij aandacht vragen voor het rare beleid rond softdrugs: je mag ze wel kopen en verkopen.. maar de teelt ervan is verboden. Door dit verbod wordt er veel illegaal gekweekt, wat erg gevaarlijk is, omdat dit meestal op zolderkamertjes gebeurd waar brandgevaar optreedt. Ook wordt er illegaal stroom afgetapt en worden telers afgeperst door de maffia. Daarnaast heeft niemand controle op het gebuik van chemicalien en de sterkte van de geteelde wiet. Ik heb me in de Kamer al vaak ingespannen om dit te veranderen. Samen met o.m. CDA(!)-burgemeester Leers van Maastricht willen we een gereguleerde teelt, zodat we de gezondheidsrisico's en andere gevaren ten minste een beetje in goede banen kunnen leiden. Helaas zijn de nationale CDA-ers niet zo praktisch en willen niets veranderen. Je kan het manifest van Maastricht dat hierover gaat hier lezen. Als teken van steun aan de actie gaf ik de plantjes wat water.

En voor de rest

Ik ren en vlieg door heel Nederland en mijn voice mail staat de hele dag vol. het is dus druk, zeg maar. Gisteren werd ik gebeld door iemand die me bij 'De Slimste' van Linda de Mol had gezien (Talpa): "Zo, dat je daar tijd voor hebt!" Trouwe lezers van deze weblog weten dat dit al weken geleden is opgenomen. Ook de komende avond ben ik nog bij dat programma te zien! Ook ben ik met stagiere Floris en nieuwe stagiere Arend hard bezig met verschillende campagnes op te zetten. Wil je meehelpen (bijvoorbeeld door folders uitte delen of posters te plakken in jouw woonplaats)? Click hier.

Nu weer rennen!