Beter Hoger Onderwijs? Ook: Gordon/schone energie/laatste campagnedag en Algemene Beschouwingen!

Source: B. (Boris) van der HamĀ i, published on Wednesday, September 27 2006.

27-09-2006 Vandaag in de Metro een advertentie voor de D66-onderwijs actie. Wat vind jij van het Hoger Onderwijs? Welke ideeen heb je hoe het beter kan? Sms je mening! Wij verzamelen die en zullen ze inbrengen bij het overleg over hoger onderwijs met staatssecretaris Bruno Bruins. Tot 2 oktober kunnen studenten hun bericht sturen naar 4222. Begin het bericht met D66 gevolgd door spatie. Spread the news!

Gordon en haasten naar Den Haag

Gisterenochtend een tv-opname gehad voor het programma 'De Slimste'. Tegenspelers waren onder meer Bart Chabot en zanger Gordon. Het wordt gepresenteerd door Linda de Mol. Was erg leuk en heb goed reclame gemaakt voor D66. Over een paar weken zie je het resultaat! Maar direct na de opnamen moest ik snel naar Den haag om bij de stemmingen te zijn over de steun aan schone energie. Het zou heel spannend worden want precies de helft was voor het handhaven van die steun en de andere helft tegen. Elke stem telde. Helaas stemde opeens de helft van de LPF fractie tegen het voorstel en de 'groepen' Wilders en Eerdmans/Van Schijndel ook. Samen met VVD en CDA vormden ze een meerderheid. Schande, want hierdoor gaat een mooie stimulans voor schone energie verloren!

Laatste campagnedag

Morgen sluiten de stembussen voor de interne campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dan worden alle formulieren opgeteld en krijgen de kandidaten zaterdag te horen wat hun definitieve plaats op de lijst is. Heel spannend. Gisteren had ik de laatste campagneactiviteit. In Alkmaar. Samen met D66 uit die stad gesproken over tal van onderwerpen. Laat thuis en vanochtend vroeg weer op.

Algemene Beschouwingen

Op het moment dat ik deze blog post zijn de Algemene Politieke Beschouwingen bezig. De plannen die vorige week op Prinsjesdag zijn gepresenteerd worden vandaag van commentaar voorzien door de verschillende politieke partijen. Zojuist heeft Wouter Bos zijn bijdrage geleverd. Mooi verhaal, maar ook vrijblijvend. Hij zegt dat hij vrijwel niks van de economische hervormingen zal terugdraaien van de afgelopen jaren (logisch, want die zijn succesvol- maar had er dan ook niet zo tegen geageerd!)) en hij bleef op de vlakte rond de AOW. Waar D66 kiest om structureel iets aan de AOW te doen, kiest de PvdA (maar ook de VVD en het CDA) voor lapmiddelen. Jonge mensen zullen de komende jaren die lasten moeten gaan dragen. Is dat sociaal, Wouter?

Zo! En nu sprint ik weer terug naar de plenaire zaal van de Kamer. Tot morgen!