Madonna & presentatie verkiezingsprogramma

Source: B. (Boris) van der HamĀ i, published on Wednesday, September 6 2006.

Erg druk met van alles! Veel campagne, veel inhoud (het verkiezingsprogramma) en zondag zag ik Madonna nog!

Verkiezingsprogramma vanuit de achtertuin

Gisteren presenteerde D66 het verkiezingsprogramma. In de achtertuin van Alexander Pechtold. Waarom? Omdat een CDA-minister (toen we het kabinet lieten vallen) had gezegd: "D66 moet maar maar campagne voeren vanuit de achtertuin van Pechtold". Zo gezegd, zo gedaan!

Er was veel pers aanwezig. Blijkbaar waren ze nieuwsgierig naar onze standpunten! Ik vind het een mooi programma. veel geld naar onderwijs (5 miljard!), een zeer goed standpunt over de AOW (leeftijd moet naar 67 jaar) en veel naar natuur en milieu (1 miljard extra voor schone energie en 300 miljoen extra voor natuur).

Een overzicht van de voorstellen kan je Hier lezen.

Vrij en vrijzinnig

Hoewel we allemaal goede 'puntjes' en punten in ons programma hebben staan, denk ik dat dat niet de doorslag zal geven om mensen op ons te laten stemmen. De kiezers die wij willen aanspreken doen dat (naast de inhoud) ook op een 'gevoel'. Veel mensen hebben wel genoeg van al dat 'regels zijn regels' en hard-harder-hardst deuntje van zowel links als rechts. Waar andere partijen wegzakken in tobberigheid, de blik naar binnen en halsstarrigheid zet D66 er optimisme, een internationale visie en vrijzinnigheid tegenover.

Boris Hoog!

De afgelopen dagen en de komende weken ga ik zo veel mogelijk afdelingen af. Ik wil zoveel mogelijk D66-leden overtuigen mij hoger iop hun stembriefje te zetten. Na de studententour van de afgelopen maand, dus nu alweer overal het land door! Volgende week begint de interne stemming en gaan de leden hun formulieren in vullen. Hoe hoger mensen mij op dat lijstje zetten, en hoe meer mensen dat doen, hoe meer kans ik maak op een hogere plek. Een aantal hyvers heeft aan steun gegeven aan die campagne. Meehelpen? Mail me!

of wordt lid van Boris hoog!

Deze week later meer!

Madonna!!!

Afgelopen zondag ben ik met mijn geliefde en twee vrienden naar Madonna geweest die optrad in de Arena! Het was ene fantastisch concert en de Arena was afgeladen vol. De beruchte kruisigingsscene hen ik dus ook gezien. Deze scene was berucht omdat madonna zich hier als Christus aan het kruis liet zien, met een dorenkrans op het hoofd. De SGP, en andere orthodox-protestanten, maakten groot bezwaar en stelde zelfs kamervragen met als doel het optreden te verbieden. Minister Donner antwoorde dat hij het wel zou willen verbieden maar dat hij het niet kon.Erg raar. Allereerst is er de vrijheid van meningsuiting, maar iedereen die de scene gezien heeft zal de wenkbrauwen fronsen: de boodschap die madonna vertolkte was namelijk allesbehalve liederlijk. Ze hield een pleidooi voor meer hulp aan AIDS-kinderen in Afrika en indirect uitte ze kritiek op het anti-condoomstandpunt van het Vaticaan. Daarbij citeerde ze nog uit het bijbelboek Matheus! Veel Christenen namen dan ook helemaal geen aanstoot aan dit optreden, maar ondersteunde deze oproep juist! Laat minister Donner zich inspannen om het Vaticaan te overtuigen! Of om nog meer te doen aan AIDS-bestrijding! Don't shoot the messenger!