Voetbal kijken op Wenen-Airport; Morgen dag van beslissing lijsttrekkerschap

Source: B. (Boris) van der HamĀ i, published on Monday, June 19 2006.

Amsterdam 19-06-2006 Vrijdag was ik voor een dag in Wenen. Een milieuconferentie. Veel sprekers. Slechts een enkeling had een interessant verhaal. Daardoor was het toch de moeite waard en nuttig. Tijdens de lunch sprak ik ook met een links-liberale parlementarier uit Slovenie. De Links-liberalen zijn daar de tweede grootste partij en hebben nauwe contacten met D66. Zij zijn groot geworden door veel actie te voeren en hun sociaal-liberale principes te vertalen naar tastbare standpunten voor kiezers.

Dat brengt me op de lijsttrekkerverkiezingen

Morgen debat in Amsterdam

Morgen, dinsdag, is het laatste officiele debat tussen de lijsttrekkerskandidaten. In Amsterdam. Het slotakkoord wat mij betreft van de campagne. Dan neem ik zelf de beslissing wie ik ga kiezen. Een maand geleden gaf ik al de inhoudelijke checklist waar ik de kandidaten op beoordeel en ook heb ik de afgelopen weken mijn strategische overwegingen gegeven: Alexander Pechtold heeft meer talent voor het lijsttrekkerschap en Lousewies van der Laan meer de gelegenheid om de partij smoel te geven, omdat ze in de Kamer zit. Ik ben in dat dillemma alleen maar meer bevestigd. Lousewies is soms wat krampachtig en heeft een affiniteit met sommige onderwerpen die ik niet deel. Maar Lousewies heeft daarentegen een zeer goede campagne gevoerd: orgineel, 'inclusive' en heeft Alexander steeds in de verdediging gedrukt. Alexander had wel een ontspannen houding maar inhoudelijk nam hij zelden het initiatief. Vaak ingegeven door het feit dat hij gebonden is als minister. Hij zal voor mij deze dagen via de media of bij het debat duidelijk moeten maken dat hij vanuit zijn positie echt het verschil kan maken. Anders wordt het Lousewies.

Voetbal!!

De voetbalkoorts heeft mij nu echt bevangen. Afgelopen vrijdagavond, bijvoorbeeld, bij de wedstrijd tussen Ivoorkust en Nederland. Onze vlucht naar Amsterdam was om 20:00 uur. Slechte planning, want we moesten dus al om 18:00 uur op het vliegveld zijn. Precies het tijdsstip waarop de wedstrijd zou aanvangen! Gelukkig kon ik samen met PvdA-Kamerlid Diederik Samsom en Kamer-Griffier Herman Beun (die ook bij de milieuconferentie waren) terecht bij een mistroostige airport-bierstube. Geflankeerd door een tiental andere Nederlanders volgden we daar luidruchtig de wedstrijd. Het laatste kwartier hebben we niet af kunnen zien, omdat we al naar de gate moesten. Via een telefoon hoorde we nog net -in de slurf- dat het 2-1 bleef!

Vandaag op TMF ook de clip van Ali B gezien. "Wij houden van Oranje". Andre Hazes is er door heen gemixt met het oorspronkelijke nummer. Prachtig! Heb het CD-tje meteen gekocht!