Snikheet, familieweekend, voetbal, vrijzinnigheid, en 'inloopmaandag'

Source: B. (Boris) van der Ham i, published on Monday, June 12 2006.

Amsterdam 12-06-2006 Ik smelt bijna van mijn stoel. Zo warm is het. Het is om en nabij 30 graden. Veel te warm.

Ik ben niet zo van de zomer. Geef mij maar de lente, of nog beter: de herfst. Oktober is mijn favoriete maand. De nazomer. Prettige temperatuur, niet te warm, niet te koud. En een veelkleurig bladerdek. Prachtig. Nu afzien dus.

Vrijdag: files en Da Vinci

Vrijdagochtend met allerlei D66-ers uit de regio Amsterdam-Flevoland samengekomen om de problemen van files en de groei van Almere te bespreken. D66-Almere wil graag dat de A6-A9 wordt aangelegd. Maar andere fracties en partijleden, waaronder ikzelf, hebben de voorkeur voor een alternatieve route. Het was een constructieve bijeenkomst met respect voor elkaars opvattingen. 's Avonds met mijn vader afgesproken en de film de 'Da Vinci Code' gezien. Ik had het boek niet gelezen, en dat schijnt een voordeel te zijn bij het waarderen van de film. Vond het wel vermakelijk, maar het verhaaltje is erg ver gezocht.

Zaterdag: Jeugdraad, Familieweekend en voetbal

Zaterdagochtend moest ik verschijnen op een toekomstcongres van de Nationale Jeugdraad. Ik werd hartelijk begroet door Steven van Eijk, commissaris Jeugdbeleid. Een aardige discussie over integratie.

Daarna met de trein richting Gelderland. Mijn schoonfamilie hield er een familieweekend in Millingen aan de Rijn. Op een kampeerboerderij. Mooie omgeving. Erg veel gezelligheid, veel barbecue-vlees en bier. Om een uur of twee dook ik de tent en de slaapzak in. Schoenen tussen de grassprieten.

De volgende ochtend vroeg op. Mijn geliefde moest naar Terschelling om daar te repeteren aan een theatervoorstelling voor het Oerol-festival. Ik reisde terug naar Amsterdam. Vanaf de bank bekeek ik 's middags (loom van de hitte) de wedstrijd tussen Nederland en Servie-Montenegro. Gelukkig winnen 'we'. De D66-fractiemedewerkers in de Kamer houden een toto bij, waar ik ook aan meedoe. Tot nu toe heb ik de meeste wedstrijden goedgegokt, geloof ik.

.. echt iets voor de zondag!

Zondagavond naar Leiden. Daar sprak ik met allerlei vrijzinnig-protestantse jongeren. Ik hield er een verhaal over wat ik onder 'vrijzinnigheid' versta, en wat voor politiek daar bij hoort. Een leuke en interessante discussie volgt.

Ik ben zelf opgegroeid in de Remonstrantse kerk. Dat is een van de oudste en meest vrijdenkende kerken van Nederland. De laatste twee jaar wordt ik steeds vaker gevraagd om bij vrijzinnig protestanten te spreken. Dat is begonnen toen ik twee jaar geleden een artikel schreef (in de Volkskrant) over de Remonstrantse dominee die Koningin Juliana toen ter aarde bestelde. Dat artikel kan je hier lezen: http://www.d66.nl/news/item/Juliana%20verzoent%20nog%20na%20haar%20dood/

Monday, sunny Monday!

Vandaag een gebruikelijke inloopdag gehad. Dan ga ik in een Amsterdams café zitten en komen allerhande mensen langs die me willen spreken. Het begon over de waddenzee, toen Max Havelaar-koffie, daarna een stage-gesprek, vervolgd door een interview over drugsbeleid, toen over drinkwater en tenslotte over ontwikkelingssamenwerking.

Véél onderwerpen voor deze temperatuur!

Waar ik nu zin in heb? Ik heb zin in water, sla, water, komkommer, water en water.