"Dit is mijn vader"

Source: B. (Boris) van der Ham i, published on Monday, May 8 2006.

Amsterdam 08-05-2006 "Jan-Peter, mag ik je mijn vader voorstellen," zei ik tegen de Minister-President. Mijn vader, mijn goede vriendin Nienke Westerhof en ik waren bij het concert op 5 mei, ter viering van bevrijdingsdag. Vooraf aan het concert was er een soort receptie in theater Carré. Allemaal hotemetoten, van Erica Terpstra tot aan de Koningin.

Tijdens de receptie stelde ik dus mijn vader aan Balkenende voor. Ik vertelde hem dat mijn vader ook les had gegeven aan de Vrije Universiteit, net als hij. Balkenende was erg vriendelijk en informeerde naar wat hij daar voor les gaf. Leuk moment. De avond voor de rest erg mooi met aardige muziek. Alles in de openlucht op de Amstel. Heel Amsterdam leek er op te zijn uitgetrokken en deinde mee op de muziek. Allerhande bootjes en schuitjes bedekte te rivier. "We'll meet again". Amsterdam op z'n sprookjesachtigst.

Na het 5 mei overdag druk te hebben gehad, en de rest van de vorige week óók, was het weekend tamelijk rustig. Gisterenavond nog even naar de 'Rijdende Rechter' gekeken, een programma van de NCRV. Dat was al twee maanden geleden opgenomen en vanwege het 10 jarig bestaan was er een soort juridische quiz. Ik stond in de finale en werd tweede!

Vandaag al weer druk. Deze week nog 'vakantie', maar ben aan het voorwerken voor de komende weken. Volgende week zaterdag is het congres van D66 in Zutphen.

Vandaag ook de presentatie van het energierapport van de Taskforce Energietransitie. Goede ideeën die aansluiten op de ideeën die in mijn energierapport van een aantal weken geleden stonden. Het is belangrijk dat het milieu en energiedebat gedepolitiseerd wordt, stellen de schrijvers, zodat de investeringen meer stabiel worden. Helemaal mee eens!