Stage lopen in de Tweedekamer?

Source: B. (Boris) van der Ham i, published on Wednesday, March 29 2006.

Den Haag 29-03-2006 Vandaag heb ik op de D66-website een oproep gedaan over een stageplaats in de Tweede Kamer. Al veel reacties binnengehad. Maar ook nu even aandacht hiervoor in mijn blogje. Interesse? Of ken je iemand die interesse heeft? Bezoek: http://www.d66.nl/Werken%20bij%20D66 en klik op de stage bij mij (Boris van der Ham)

Vandaag voor de rest een zeer drukke dag. Vanochtend om negen uur 's ochtends bijgepraat over de Zuiderzeelijn. Daarna een half uurtje het presidium van Kamer bijgewoond. Daarna het debat gevoerd met Minister-President Balkenende over de uitkomsten van de Europese Top van vorige week. Ik schreef vorige week in dit blog over het voorstel van mijn hand (die een meerderheid van de Kamer kreeg) die hem opdroeg in te zetten op méér geld voor duurzame energie en op een gezamenlijk duurzaam energiebeleid. Nederland stond helaas vrij alleen in het pleidooi voor meer samenwerking. Misschien kan Nederland met een paar gelijkgestemde landen hierin voorop gaan lopen. We moeten ons niet laten gijzelen door het ritme van de traagste.

Daarna een debat over gehandicaptenvervoer. Door een voorstel van mij is er vorig jaar 10 miljoen euro bijgekomen voor extra reizigerskilometers. Daar wordt nu gretig gebruikt van gemaakt door gehandicapten. Maar in dit debat wilde ik nog meer: gehandicapten moeten hun reizigerskilometers ook kunnen 'meenemen' naar het volgende jaar. Nu 'sparen' veel gehandicapten kilometers op, omdat ze bang zijn dat ze aan het einde van het jaar niets meer hebben, maar aan het einde van het jaar zijn ze op 1 januari die kilometers wel kwijt. Sparen wordt dus niet beloond, en gebruik van het vervoer niet gestimuleerd. Dat is natuurlijk slecht: gehandicapten moeten juist worden aangemoedigd om op pad te gaan! De staatssecretaris heeft nu toegezegd dat ze gaat uitzoeken hoe ze dit kan vormgeven. We wachten af!

Ik ben een beetje duizelig. Opeens realiseer ik me dat ik nog niet ontbeten én gelunched heb. Ik heb vandaag drie koekjes op en wat thee(alles naar binnengewerkt tijdens en tussen de debatten) en het is al 17:11. Ik ga maar even wat boterhammen halen in het Kamerrestaurant. En dan weer dóór!