Wit-Rusland, Roze-Panter en Grijze Golf

Source: B. (Boris) van der Ham i, published on Monday, March 27 2006.

Amsterdam 27-03-2006 Vrijdagavond aanwezig geweest bij een afdelingsvergadering van D66-Noord Holland in Purmerend. Ging onder meer over de nieuwe wet op de Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), die de zorg aan ouderen en gehandicapten regelt. Om een uur of half elf met een stel Amsterdamse D66-ers teruggereden in de auto.

Volgende morgen langsgeweeest bij de demonstratie voor democratie in Wit-Rusland. Samen met PvdA-europarlementariër Max van den Berg zet ik mijn handtekening onder een petitie aan de Wit-Russische president.

De rest van de dag redelijk vrij geweest om wat sociale dingen te kunnen doen. Als ware filmliefhebber ben ik dit weekend toch nog even naar een film gegaan. The Pink Panter. Ik dacht: dat wordt lachen. Maar het was een heel flauwe film. Niet gaan!

Zondagochtend zeer vroeg opgestaan om naar Apeldoorn af te reizen. Daar was het introductieweekend van de Jonge Democraten. Tussen 1998 en 2000 was ik landelijk voorzitter van die organisatie. Hield daar een verhaal over het Kamerwerk en daarna vragen over de partij, over jongeren in de politiek, etc. Eén van de zaken waar de Jonge Democraten erg in voorop lopen is het thema van de vergrijzing. Vorig jaar maakte ze een groot punt van de manier waarop nu pensioenen worden georganiseerd. Er wordt alleen maar gekeken naar de wensen van de huidige, oudere generatie, en nauwelijks naar wat onze generatie nog over heeft wanneer we 65+ zijn. De JD was ook de eerste jongerenorganisatie die pleitte voor een geleidelijke ophoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar. D66 heeft dat standpunt overgenomen. Op die manier hou je de AOW betaalbaar en kunnen we er straks allemaal ook van genieten! Aangezien mensen steeds ouder worden, kan die verschuiving naar 67 ook best, zeker als die verhoging over 20 jaar uitsmeert.

Weer aan de slag!