The Day, Before Tomorrow

Source: B. (Boris) van der HamĀ i, published on Sunday, March 5 2006.

Amsterdam, 05-03-2006 Voor de eerste keer de afgelopen twee weken 'uitgeslapen'. Tot 9:00 uur welliswaar. Eitjes gebakken, wat zitten werken en Buitenhof gekeken. Balkenende zat er. Niet goed. Wel mooi dat hij zei dat de zorgkosten niet zullen stijgen. Het debat met de Amsterdamse wethouder Aboutaleb en de Rotterdamse wethouder Pastoors, was interessanter. Vooral omdat ze het vaak gewoon eens waren. Ze waren heel kunstmatig de verschillen tussen elkaar aan het zoeken. 'Nep-polarisatie', noemde iemand het terecht. Jammer dat door die nep-polarisatie en het bijkomende verbale geweld het zo weinig gaat over ook andere belangrijke zaken, zoals ondernemerschap, woningbeleid en milieu.

Na Buitenhof met een tas vol folders langs de deuren gegaan in Amsterdam. Weer sneeuw en kou. Maar ik begin er aan te wennen. Op het nieuws hoorde ik dat stadsdeel Zeeburg in Amsterdam wil dat de gemeenteraadsverkiezingen meer in de lente worden gehouden, als het minder guur is. Ik begrijp die oproep zeer goed

Om half vier naar Odeon. Daar discussieerde Boris Dittrich met Abu Jaja van de Arabisch Europese Liga (AEL). Veel mensen aanwezig.

Morgen is de laatste dag van de campagne. Ik moet er vroeg uit om de folderen op Amsterdam CS. Daarna ene hele karavaan door de stad.