Ik kom u graag tegen

Source: E.M.J. (Lilianne) Ploumen i, published on Thursday, February 25 2010.

Nog vijf dagen en dan gaan we stemmen. De gemeenteraadsverkiezingen hebben inmiddels een heel andere dimensie gekregen door de val van het kabinet. Dat de PvdA niet langer door kon regeren met het CDA en de Christenunie werd onvermijdelijk. Wij hielden vast aan een kabinetsbesluit van 2007, vertrekken uit Uruzgan. Het CDA wil iedereen graag doen geloven dat wij ons niet hielden aan de afspraken, maar het ligt toch echt andersom. Genoeg hierover, 3 maart gaat niet over Uruzgan, 3 maart gaat over Emmen, Groningen en Maassluis.

De afgelopen weken is daar veel werk verzet door onze campaigners: canvassen en luisteren naar wat mensen van hun eigen buurt vinden, vertellen wat er de afgelopen jaren dankzij de PvdA in het college bereikt is. Als je dat allemaal onder elkaar zou zetten, zou het een meterslange lijst zijn: honderden fietspaden opgeknapt, trapveldjes voor de kinderen aangelegd, hangjongeren naar school en naar werk begeleid, tienduizenden huizen gebouwd en gezorgd dat zoveel mogelijk mensen aan het werk konden blijven.

Capelle aan de IJssel, Den Helder, Texel, Arnhem, Emmen en Assen - David Plouffe, de campagneleider van Obama, is er nooit geweest en dat is best jammer voor hem. Ik kom er graag als campagneleider van de PvdA. Ik doe niets liever. En waar ik ook kom overal hebben PvdA ers weer iets anders verzonnen om mensen naar de stembus te trekken. Een omgebouwde SRV bus met geluidsversterking. Een rugzak met warme chocolade om uit te delen op de markt. Rode rozen op Valentijnsdag, snert in PvdA thermoskannen. En overal die hartverwarmende vrijwilligers die onvermoeibaar enthousiast op je staan te wachten. Nog vijf dagen, vijf keer 24 uur om mensen naar de stembus te krijgen en onze vakjes rood te kleuren. Ik ga, zoals velen van ons dit weekend nog campagnevoeren - en ik kom u graag tegen!