Woensdag 16 december

Source: J.J. (Jan) Mastwijk i, published on Wednesday, December 16 2009.

Deze dag is één bonte verzameling van gesprekken en korte vergaderingen. Het gaat weer over RO, ik woon een paar procedurevergaderingen en fractiecommissies bij. Halverwege de middag even een soundcheck doen in de Oude Zaal waar we vanavond het CDA-Kerstdiner hebben.

Over dat Kerstdiner heb ik u al eerder verteld. Voor zover ik weet, sluiten alle politieke partijen het jaar af met een diner waar alle Kamerleden en medewerkers elkaar aan tafel treffen. Dat is altijd gezellig. In ons geval is het een mix van korte toespraken waarin wordt stil gestaan bij allerlei dingen die het afgelopen jaar zijn gebeurd, leuk en minder leuk, maar waar ook ruimte is voor cabaret en muziek. Met begeleiding van Bas Westerhof op de piano zing ik ‘To make you feel my love’. Onlangs door Adele de hitlijsten ingezongen, maar geschreven door van Bob Dylan. Staat op een album van hem uit 1997. Prachtig nummer om te zingen trouwens. Verder vervul ik weer mijn gebruikelijke rol als fotograaf om leuke, ontroerende, gezellige, hilarische en compromitterende momenten vast te leggen.

Na afloop van het diner nog even dansen en daarna nog een laatste afzakkertje in Nieuwspoort. Dan per taxi naar huis want het is al ver na middernacht. De eerste sneeuw begint te vallen.