Zaterdag 5 december

Source: J.J. (Jan) Mastwijk i, published on Saturday, December 5 2009.

Om 13.15 treed ik op in het radioprogramma Cassata van RTV Drenthe. Ik neem deel aan het Radioforum waar we actuele zaken uit het nieuws van afgelopen week behandelen. Elke drie weken ben ik met drie anderen ‘aan de beurt’.

Daarna rijd ik naar Diever. In ‘Brinkzicht’ is de uitreiking van de prijzen van de Fotowedstrijd die de Groene Land Achmea Drentse Fiets 4Daagse de afgelopen zomer organiseerde. Ik mag als voorzitter/hulp-Sinterklaas de prijzen uitreiken.

Is wel leuk. Er zijn honderden foto’s ingestuurd. Natuurlijk zijn er veel waar de regen dominant is, maar die allemaal en stuk voor stuk de sfeer van gezelligheid weergeven. Want ondanks het pokkenweer zat de stemming er goed in. De Hoogeveense fotografen Gerrit Boer en André Weima vormden de jury en hebben de winnende foto’s gekozen. De nummer 1-foto toont een groep fietsers op de ATB, op een asfaltweg. Het asfalt is nog nat, maar het is op het moment van de foto droog en de damp stijgt op als gevolg van de warmte van de zon die op het wegdek schijnt. Met als achtergrond het mooie Drentse land, rijdt voorop een jongetje, stoer op de ATB, met helm op. Hij rijdt op het randje van het asfalt en je kunt de spanning van zijn gezicht lezen; red ik het of rijd ik de berm in? Prachtige foto. Kijk op www.fiets4daagse.nl onder ‘Nieuws’.

De beide beroepsfotografen hebben naar mijn smaak de juiste keuze gemaakt.