Woensdag 14 januari 2009

Source: M.L. (Marianne) Thieme i, published on Wednesday, January 14 2009.

Allemaal beste wensen, ik heb zojuist de laatste hand gelegd aan m’n nieuwe essay “het gelijk van de dieren, het geluk van de mensen”, dus ik kan weer aan de slag met m’n weblog ;-)

We hebben weer veel vragen gesteld afgelopen jaar, blijkt uit het jaarverslag van Kamervoorzitter Verbeet , en daar is ook alle aanleiding toe. Steeds meer lijkt het wel, want minister Verburg ligt op ramkoers. Ze heeft in haar nieuwjaarstoespraak gezegd dat ze genetische manipulatie (de minister spreekt natuurlijk liever van modificatie omdat dat vriendelijker klinkt) “uit de taboehoek wil halen”. Dat betekent dat de minister anders dan de kamer wil dat genetisch gemanipuleerde producten als soja en raapzaad vrijelijk ons land mogen binnenkomen.

Nog meer opmerkelijke standpunten van minister Verburg: in antwoord op Kamervragen die ik gesteld heb over de wijze waarop stadsduiven worden gedood zegt de minister dat het is toegestaan de kop van duiven om te draaien of van de romp te trekken, terwijl het dier nog leeft.

Een geheel nieuwe kijk op rentmeesterschap zullen we maar zeggen…En de minister ziet geen enkel verband tussen de postduivenhouderij en de toename van het aantal verwilderde stadsduiven. Daar heb ik nog wel wat aanvullende vragen over die ik spoedig zal stellen.

Dan heeft de minister zich ook laten ontvallen dat ze niet “de minister van huisdieren is”, waarmee ze kennelijk wil aangeven weinig op te hebben met het wel en wee van huisdieren, maar zich vooral wenst bezig te houden met de economische achtergronden van productiedieren. Een rechtstreekse oorlogsverklaring aan iedereen die huisdieren een warm hart toe draagt.

Een slechte start van het nieuwe jaar, ik hoop binnenkort met beter nieuws te kunnen komen…

Tot morgen!