Zondag 15 februari 2009

Source: M.L. (Marianne) Thieme i, published on Sunday, February 15 2009.

Afgelopen donderdag was de Vlaamse première van Meat the Truth, geen problemen gehad bij de grens;-)

Was een geweldige happening met ruim 500 bezoekers.

 
   

VTM, de Vlaamse televisie deed uitvoerig verslag.

En vandaag was het in Brazilië na Sao Paulo en Fortaleza de beurt aan de hoofdstad Brasilia waar in het kader van Carnaval de film getoond werd in Restaurant Girassol. Had er best bij willen zijn, maar dat zat er even niet in. Ben wel uitgenodigd voor het wereld veganisten congres dat in juli in Rio de Janeiro gehouden wordt en waar Meat the Truth eveneens getoond zal worden met Portugese ondertiteling.

De Volkskrant had gister weer eens zin in een ironisch stukje over het feit dat je tijdens het wekelijkse vragenuurtje iets ‘onbelangrijks’ kunt agenderen als het dreigende afschot van 9 herten.

Kamervoorzitter Gerdi Verbeet geeft een zeer duidelijke toelichting op haar besluit deze vragen toe te laten in het vragenuurtje: ‘De situatie op Terschelling is actueel, urgent en zijn er geen procedurele belemmeringen. Voor de herten was het to be or not to be.'

Volkskrantlezers lijken het ook best te begrijpen

Inmiddels is de jacht stilgelegd wegens de voorjaarsvakantie. Want stel je voor dat al die vakantiegangers het geklungel van die mannen met geweren zouden zien, dat zou het toerisme op het eiland alleen maar kunnen schaden…Enfin, een weekje rust voor de herten kan zeker geen kwaad, ook al lijkt het uitstel van executie.

In Zuid Holland hebben ze inmiddels ook besloten de hertenstand uit te dunnen met het jachtgeweer. Carla van Viegen, ons Statenlid in Zuid-Holland, heeft geageerd tegen dit merkwaardige besluit.

Tot morgen!