Campagne

Source: E.M.J. (Lilianne) Ploumen i, published on Friday, April 16 2010.
Campagne
Bron: Blog Lilianne Ploumen

Het partijbureau in campagne, ik kan er een boek over schrijven. Het partijbureau heeft zich in de afgelopen weken namelijk ontpopt tot het zenuwcentrum van de campagne. Een plek waar we werken, eten, zweten en rennen. Oud-bewindspersonen, campagnemedewerkers, vrijwilligers: ze komen deze dagen allemaal samen op de Herengracht. Ik geniet er enorm van.

Zo kwam ik vanochtend het partijbureau binnen en struikelde ik bijna over een los liggende hoed. Het was de hoed van Ronald Plasterk, die ergens over een aantal stukken gebogen zat en tussendoor driftig zat te mailen op z’n laptop. Zo is het een komen en gaan van oud-bewindspersonen en Kamerleden die intensief bij de campagne betrokken zijn.

Naast de voor u bekende gezichten, huisvesten we hier ook de zogeheten 'backbone' van de campagne: de campagnemedewerkers, de vrijwilligers, de ondersteuning, Toon en Anneke in de kantine. Zonder al deze mensen is het voeren van campagne een onmogelijke opgave, alle bekende en prominente partijgenoten ten spijt.

Met deze fantastische club mensen, bekend en onbekend, jong en oud, gaan we tot aan 9 juni campagnevoeren. Het zal dus wel niet de laatste keer zijn geweest dat ik bijna struikel over de hoed van Ronald Plasterk.