Verkiezingsdagboek: nog 57 dagen! campagnefoto

Source: H.J. (Henk Jan) Ormel i, published on Tuesday, April 13 2010.

Vanmorgen met de trein naar den Haag en de hele ochtend fractievergadering. Vandaag lopen Peter de Boer en Chantal Jansen een dag mee. Beiden zijn verbonden aan CDA Gelderland en coördineren de Gelderse CDA campagne. Actieve, jonge mensen die er vol voor willen gaan. Mijn medewerker Sebastiaan Buijs is de vraagbaak namens de fractie voor alle Gelderse kandidaat Tweede Kamerleden en het is dus goed dat deze drie elkaar kennen. Vandaag werd er ook een campagnefoto gemaakt en de afweging was of ik netjes in pak of in vrijetijdsoverhemd op de foto zal gaan. Ik heb voor het laatste gekozen. De posters komen tussen half mei en 9 juni te hangen en de kans op mooi weer is dan groot. Als ik dan een foto zie van iemand in pak, krijg ik het al warm. iets ongedwongener kan geen kwaad tijdens de campagne.

Van maart,april 2010

Hier worden wat rimpels weggewerkt door de visagiste!

's Middags kwam Jacco Geurts, kandidaat nr. 39 uit Barneveld even buurten. Ook van hem werd een foto gemaakt. Kort daarna kwamen Daan Versteeg en Hugo Doornhof, twee jonge veelbelovende CDA ers die de CDA talent academy volgen, mij interviewen.

Vanmiddag hebben we in de Kamer de vliegramp in Polen herdacht. Eind van de middag ben ik namens de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken mijn handtekening in het condoleanceboek in de Poolse ambassade gaan zetten De ambassadeur wachtte mij op en hij vertelde mij dat twee persoonlijke vrienden van hem ook bij de ramp zijn omgekomen. Gisteren hoorde ik dat een lid van de Poolse delegatie naar de NAVO Assemblee ook is omgekomen. Jadwiga Zakrzewska.De naam riep geen associatie met een persoon bij me op. Vanmiddag bij het hek van de Poolse ambassade zag ik tussen heel veel bloemen en kaarsen een fotoreeks van slachtoffers van de vliegramp. Daar herkende ik Jadwiga direct. Ik had haar naam niet gekoppeld aan het gezicht dat ik nu zag. Opeens die schok van herkenning. Een uiterst vriendelijke vrouwelijke collega bij de NAVO Assemblee dood, omgekomen in de bossen van Katyn. Zo komt deze ramp erg dichtbij.....

Van maart,april 2010