Europese vlag op Tweede Kamer!

Source: H.J. (Henk Jan) Ormel i, published on Thursday, March 11 2010.

Sinds gisteren wappert er op het dak van de Tweede Kamer naast de Nederlandse vlag ook de Europese vlag! Dit is het tastbare resultaat van de motie Ormel en Pechtold die we hebben ingediend op de dag dat het Verdrag van Lissabon in werking trad. Het Nederlandse parlement kan rechtstreeks invloed uitoefenen op Europese besluitvorming en daar moeten we zelfbewust mee omgaan! Daarnaast is het van belang dat we naast onze Nederlandse identiteit ook onze Europese identiteit uitdragen.

Van maart,april 2010

Persbericht: Europese vlag op Tweede Kamer.

Woensdag 10 maart hesen Kamervoorzitter Gerdi Verbeet en de leden van het Presidium, voor het eerst de Europese vlag op het gebouw van de Tweede Kamer.

Hiermee geeft de Tweede Kamer invulling aan de op 8 december 2009 aangenomen motie van de Kamerleden Henk Jan Ormel (CDA) en Alexander Pechtold (D66), om naast de Nederlandse vlag ook de Europese vlag op het gebouw van de Tweede Kamer te plaatsen tijdens vergaderingen van de Tweede Kamer.

Ik dacht dat we ouderwets de vlag gingen hijsen, maar in plaats van een ouderwets touwtje schuift een enorme mast uit na de druk op een knop! Gerdi Verbeet drukte op de knop, Alexander en ik keken toe en een heel gezelschap bestaande uit presidium, indieners motie, griffier en wat verwaaide pers stond in het speeltuintje van de kindercreche van de Kamer naar het uitschuiven van de masten te kijken. Ik had meer pers verwacht, maar het was al om 09.30 uur en dat is wel erg vroeg voor onze nationale nieuwsgaarders. Bovendien is het positief nieuws en dat verkoopt niet zo lekker. Nadat de masten volledig waren uitgeschoven, was er taart en koffie om dit historische moment te vieren! Toch wel bijzonder om vanaf nu de uitvoering van de motie Ormel en Pechtold te zien op het dak van de Tweede Kamer!

 

Van maart,april 2010

uitzicht op de Ridderzaal vanaf het dak van de Tweede Kamer