Oostvaardersplassen again

Source: H.J. (Henk Jan) Ormel i, published on Saturday, January 30 2010.

Het is weer winter en dat betekent een debat over de verhongerende dieren in de oostvaardersplassen. krokodillentranen van PVV en de partij voor de dieren. Een half jaar geleden heb ik nog een motie ingediend die vroeg om preventieve aantalregulatie. Niet meer dieren dan het draagvlak van het gebied aankan. Maar toen werd deze CDA motie alleen gesteund door VVD en SGP. En nu zijn er dus teveel dieren en sterven ze door de honger.

De partij voor de Dieren maakt het helemaal bont. In dit debat gaven zij aan een voorstander te zijn van het doodschieten van dieren om ze uit hun lijden te verlossen. Met andere woorden: eerst een flinke portie lijden en dan doodschieten. Met preventieve aantalregulatie worden waarschijnlijk net zoveel dieren geschoten als er nu geschoten worden, maar gebeurt dit vóórdat ze van ellende en honger door hun poten zakken. Lekker diervriendelijk!

Helaas waren de zogenaamd diervriendelijke partijen niet te vermurwen en blijft het waarschijnlijk weer zoals het was. let op: in maart zijn de vetreserves op en dan kan er dankzij de partij voor de dieren weer flink geschoten worden om dieren uit hun lijden te verlossen. Nog een maand op een houtje bijten...

daags na het debat kreeg ik diverse aardige mails en ééntje wil ik u niet onthouden:

Hartelijke dank voor al je inspanning in deze pijnlijke zaak.

Is deze kwestie niet te complex voor politici en te belangrijk voor een politieke oplossing?

Misschien moeten we alle grote grazers organiseren in een vakbond voor boos vee, een gat ik het hek knippen en met alle een- en evenhoevige bewoners van de Oostvaardersplassen naar Den Haag galopperen en het Binnenhof bezetten. De zee-arenden voeren dan luchtverkenningen uit om de ME eenheden te ontwijken. Op het Binnenhof aangekomen wordt jij naar buiten geroepen en door alle medestanders en Oostvaarders tot koningin gekroond. De operatieve ingreep is natuurlijk een beetje pijnlijk, maar dat moet je er maar voor over hebben. Frans Vera moet voor straf na afloop van de kroning alle mest opvegen en Staatsbosbeheer wordt opgeheven en krijgt een vitrine in het toekomstig Nationaal Historisch Museum.

Hartelijke groet in alle dank en bewondering, en ik zie je op het Binnenhof,