Werkbezoek apotheek

Source: H.J. (Henk Jan) Ormel i, published on Saturday, October 10 2009.

Vanmiddag de apotheek van Erik Duijn in Hengelo Gld. bezocht. Apothekers vragen aandacht voor hun moeilijke positie. Zorgverzekeraars bepalen welk medicijn voorgeschreven mag worden en dat verandert 2 - 3 x per jaar. Dat betekent dat er per werkzaam bestanddeel soms 4 verschillende medicijnen voorradig moeten zijn. Verpakkingen worden bovendien nogal eens voorzien van een nieuwe vervaldatum terwijl op de blisters waar de pillen in zitten een andere vervaldatum staat. De gebruiker begrijpt het niet en de apotheker krijgt de schuld terwijl deze er ook niets aan kan doen. kort voor ik de apotheek bezoek, moest de apotheker een medewerker ontslaan. Hij is aangeslagen en de sfeer in de apotheek is bedrukt. het lijkt me van belang dat er apotheken blijven en dat we ons geen zorgen hoeven te maken over de kwaliteit van de medicijnen. Apotheken zijn een belangrijke schakel in de primaire gezondheidszorg.

Van september-oktober 2009

hier krijg ik een boek over de service apotheken en laten de apothekersassistenten 4 verschillende verpakkingsvormen van hetzelfde medicijn zien.

Het is zelfs zo erg dat als iemand pijnstillers nodig heeft en moeilijk kan slikken, bijv. na een amandeloperatie, dat er dan van sommige zorgverzekeraars geen in water oplosbare pijnstiller gegeven mag worden!

De kosten van de gezondheidszorg moeten beheersd worden , maar dit beleid leidt alleen maar tot een enorme bureaucratie en het weggooien van veel kostbare medicijnen omdat bij iedere verandering er weer verpakkingen waardeloos zijn geworden. je kunt niet én de vrije markt promoten én alles reguleren.....