Schaken in de Kamer

Source: H.J. (Henk Jan) Ormel i, published on Tuesday, September 22 2009.

Tussen alle politieke drukte door schaak ik met collega Jan Schinkelshoek. Karpov - Kasparov op het Binnenhof !

In mijn kamer staat een schaakbord en Jan komt af en toe een zet doen. Nu neemt hij ruim de tijd om na te denken en dat betekent dat we tijdens de eerste kamerdag een nieuwe partij zijn begonnen en nu nog in het openingsspel zitten.

Je kunt veel leren over het karakter van de schaker door zijn speelwijze. Zo zal Jan mij ongetwijfeld een roekeloze jonge hond vinden vanwege mijn tomeloze aanvalsdrift. Jan is de rustige en wijze, weloverwogen, ietwat defensief ingestelde professional. Oppassen dus, want de ervaring leert dat er dan plotseling een geweldig gat in mijn povere verdediging wordt geslagen.

Van september-oktober 2009

orandum est ut sit mens sana in corpore sano !

De vorige partij duurde een half jaar, dus ik verwacht dat ik u na de kerst meer kan vertellen. Jan is accurater en vermeldt trouw over de voortgang in zijn maandelijkse nieuwsbrief, die overigens de moeite waard is om u op te abonneren ( kost niets!) Altijd handig voor een kijkje in de wandelgangen. Jan doet gemiddeld één zet per maand, dus per zet een nieuwsbrief! U kunt u aanmelden via j.schinkelshoek@tweedekamer.nl. Ik ben benieuwd of hij een waarheidsgetrouwe weergave van zijn naderende schaaknederlaag zal geven....