COFACC in Visby

Source: H.J. (Henk Jan) Ormel i, published on Monday, September 7 2009.

dit weekend doorgebracht midden in de oostzee op het Zweedse eiland Gotland in het plaatsje Visby. Hier vond de tweejaarlijkse conference for foreign affairs committee chairpersons ( COFACC) plaats. Een mond vol, maar altijd een zeer leerzame bijeenkomst. Ook nu weer met als hoofdgasten Solana en Bildt.

Van september-oktober 2009

Solana komt iedere keer en begroet me bij het weerzien op de warme Spaanse manier. Hij was voorzichtig optimistisch over het midden oosten en ziet kans voor een conferentie voor het einde van het jaar. Naast Solana sprak Carl Bildt ook uitgebreid....

Bildt gaf aan voornamelijk bezig te zijn met Iran, Afghanistan en de zuidelijke Kaukasus. Daarnaast besprak hij de ontwikkelingen op Cyprus.

Hij wees op het grote belang van Turkije. Voor de hele regio is het van het grootste belang of Turkije een verbond sluit met Rusland, Iran of de EU. Where Turkey ends up is of extreme importance for future EU, aldus Bildt.

Van september-oktober 2009

Fred de Graaf, burgemeester van Apeldoorn, maar vooral ook voorzitter van de buitenlandcommissie van de Eerste Kamer was er ook en gezamenlijk vormen we langzamerhand een hecht team.

Van september-oktober 2009

De vergaderzaal was geweldig, je keek uit over de Baltische zee.

Van september-oktober 2009

Op zo'n conferentie zie je voornamelijk de vergaderzaal, maar het vergadercentrum lag aan zee en net buiten de muur van het prachtige plaatsje Visby.

Van september-oktober 2009