Orgaandonatie in Hardenberg

Source: H.J. (Henk Jan) Ormel i, published on Tuesday, June 9 2009.

Thari, Joyce en Judith zijn leerlingen van de vijfde klas van de gymnasiumafdeling van het Vechtdalcollege in Hardenberg. Zij hebben een presentatie voorbereid over het actieve donorregistratiesysteem en willen met mij in discussie gaan. Dus ben ik naar Hardenberg gegaan en eerst naar hun uitstekende presentatie geluisterd om vervolgens ruim een uur te debatteren met klas 5.

Van mei-juni 2009

Alle leerlingen waren betrokken en luisterden goed. Ik moest alles uit de kast trekken om de goed beargumenteerde vragen te beantwoorden.....

Het is goed om te merken dat veel jonge mensen zeer politiek bewust zijn. natuurlijk kwamen er ook nog vragen over de verkiezingsuitslag.

Van mei-juni 2009

maar we spraken toch vooral over orgaandonatie en er kwam veel kritiek over de gebrekkige voorlichting. Een leerlinge vertelde indringend over een gestorven kindje van mensen die ze goed kende en ik kon merken dat ze er goed over had nagedacht. Diverse leerlingen gaven aan dat zij de voorlichting over orgaandonatie maar slecht vonden.

Van mei-juni 2009

Na Hardenberg snel door naar Wageningen waar het CDA een bijeenkomst had georganiseerd over de voedselcrisis. Deze bijeenkomst, 'water en brood'genoemd is onderdeel van een hele reeks lezingen over ontwikkelingssamenwerking onder de slogan 'over de dijk'. Aan het eind kwam minister Koenders spreken. Op deze bijeenkomst was ook een groep Egyptische politici waarmee ik een aparte discussie heb gevoerd, o.a. over het Israëlisch- Palestijnse conflict.

Van mei-juni 2009

na deze bijeenkomst snel naar Arnhem voor mijn eerste vergadering van de Raad van Toezicht van het Gelders Orkest. Weer een nieuwe uitdaging !

Van Arnhem naar den Haag om de ochtendfiles te omzeilen.......