De poezen van de president

Source: H.J. (Henk Jan) Ormel i, published on Thursday, May 7 2009.

Vandaag de hele dag in Tblisi gesprekken gehad met de voorzitter van het parlement Bakradze, met de commissie buitenlandse zaken, met de minister van defensie Sikharulidze, met de staatssecretaris buitenlandse zaken Bokeria en nog diverse andere Georgiers met onuitsprekelijke namen. Ook een bezoek gebracht aan de demonstraties.

Van mei-juni 2009

Het centrale plein en de hoofdstraat voor het parlement zijn geblokkeerd door tientallen zogenaamde cellen. Een soort marktkramen waar betogers tegen betaling in slapen en zo het hele centrum ontregelen. Dit is zo al enkele weken aan de gang. Inzet is het aftreden van president Sjaakasjvilli, maar die geeft geen krimp en was vandaag zelfs naar Praag voor de EU top over het Eastern Partnership. Onze delegatie is uitgenodigd door de vrouw van de president, Sandra Roelofs om bij haar thuis te dineren.'s Middags bij de demonstratie voor het aftreden van de president en 's avonds dineren in zijn huis.... (vervolg onder : lees verder)

We werden uitermate gastvrij ontvangen en er was een uitstekende Georgische maaltijd bereid. het Georgische eten is heerlijk en de Georgische wijn verukkelijk.

Van mei-juni 2009

Ik zat naast de presidentsvrouw en het gesprek kwam op een gegeven moment op de poezen van het gezin Sjaakasjvilli. ' Onze poezen heten Poetin en Medvedev' zei Sandra Roelofs. Daarop antwoordde ik dat het dan waarschijnlijk gecastreerde katers waren. Dat bleek niet het geval. De poezen lopen buiten in de omheinde tuin en mogen absoluut niet binnen komen. Daarom heten ze Poetin en Medvedev, aldus de presidentsvrouwe. Onlangs zagen ze Poetin bovenop Medvedev zitten en daarom verwachten ze dat Medvedev drachtig is. Ik zei dat ik dat misschien wel kon bevestigen door de buik van Medvedev te onderzoeken. Poetin en Medvedev lagen in een mand op de veranda van huize Sjaakasjvilli maar waren duidelijk niet gewend aan menselijk contact. Op het moment dat ik de buik van Medvedev aanraakte, gaf deze een enorme haal met een voorpoot, die ik ternauwernood kon ontwijken. Ik gaf het lichamelijk onderzoek dus maar op en de familie Sjaakasjvilli zal nog enkele weken moeten afwachten of ze jonge Poetintjes en Medvedevjes krijgen.....

Van mei-juni 2009

de zwart-witte kat is Poetin, de andere Medvedev