Huiswerk

Source: H.J. (Henk Jan) Ormel i, published on Tuesday, December 30 2008.

Deze dagen tussen Kerst en Nieuwjaar zijn prima dagen om grote stapels post door te werken. Per week krijg ik tientallen brieven en honderden emails. Het zou een dagtaak zijn om elke brief en email te beantwoorden. Ik lees alles, maar zeker tijdens kamerweken heb ik onvoldoende uren in mijn dagen zitten om te kunnen reageren. Bovendien ben ik in de weekeinden vaak in het buitenland voor een werkbezoek of voor mijn werk in de NAVO Assemblée. Maar nu ben ik thuis en vanmorgen heb ik gebeld met de vader van 2 jonge bewuste meisjes die waarschuwen voor de acteruitgang van het leefmilieu in de Middellandse Zee. Ze zetten hun pleidooi kracht bij met prachtige tekeningen:

Van december 2008

Het is geweldig dat jonge burgers van ons land al de weg naar een volksvertegenwoordiger weten te vinden. Onder 'lees verder'nog een tekening waaruit zorg spreekt over de overbevissing in de Middellandse Zee....

Van december 2008

Deze tekeningen zijn voorbeelden van de vele post die ik krijg. Bij voorbaat excuus dat ik niet op elke brief of mail persoonlijk kan reageren. Maar weet dat ik alles lees en dat al deze post belangrijk is voor mijn werk als volksvertegenwoordiger.