Washington in transitie

Source: H.J. (Henk Jan) Ormel i, published on Sunday, December 21 2008.

afgelopen maandag en dinsdag was ik voor een bijeenkomst van de NAVO Assemblee in Washington. Alles stond in het teken van het naderende presidentschap van Obama. Iedereen die een kans maakt om in de regering te worden opgenomen, houdt de lippen stijf op elkaar. Obama is 4 november gekozen en wordt 20 januari geïnaugureerd. De periode tussen beide data wordt de transitieperiode genoemd. We bezochten Capitol Hill waar we werden ontvangen door de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi.

Van december 2008

Nancy Pelosi heeft een nederlandse schoonzoon en ze vertelde me : Dutch men are irresistable.....

Wie we ook spraken, er werd over Afghanistan gesproken....

Een inleider begon met: obama heeft in de USA 53% van de stemmen gekregen, in Europa was 98% voor Obama. So you get what you want and now you have to deliver...

Ik ben benieuwd of alle linkse Obamafans nu ook vóór een langere aanwezigheid van nederlandse troepen in afghanistan zullen stemmen.

Obama is tegen het homohuwelijk, vóór de doodstraf, vóór militaire aanwezigheid in Afghanistan enz., enz. Als Obama in Nederland politicus zou zijn, opereerde hij waarschijnlijk rechts van de VVD.....

Nancy Pelosi leidde ons rond door het Huis van Afgevaardigden en liet mij even voelen hoe het is om 'speaker of the house' te zijn!

Van december 2008