Van Schotland naar stemmingen

Source: H.J. (Henk Jan) Ormel i, published on Tuesday, November 11 2008.

Vanmorgen met het eerste vliegtuig weer terug naar den Haag want op dinsdag is er altijd de fractievergadering en zijn de stemmingen. Vandaag komen er 4 moties in stemming waar mijn naam aan verbonden is.Nog even een paar herinneringen aan Edinburgh.

Van Album zonder titel

Dit is het beeldje + bijbehorende pub van Greyfriars bobby. Dit hondje was onafscheidelijk van zijn baas en is vlakbij zijn baas begraven. De hond mocht niet op het kerkhof ( gewijde grond) en ligt dus net buiten het kerkhof waar zijn baas begraven is.

Maar vandaag zit ik weer volop in den Haag, waar ik om 09.30 al weer achter mijn bureau zat. Vandaag is de motie over orgaandonatie die ik samen met Chantal Gillárd van de PvdA heb ingediend, aangenomen. De motie kunt u lezen onder standpunten, volksgezondheid. Daarnaast zijn 2 moties Ormel , ingediend bij de Staat van de Unie aangenomen + een motie v.d. Ham-Ormel over internationalisering van het beroepsonderwijs. Deze motie zal ik morgen op mijn site zetten, de andere moties kunt u lezen onder standpunten, europa.

Onder - lees verder - nog een paar Schotse foto's......

Van Album zonder titel

het kasteel van Edinburgh ligt ver boven de stad. In de diepte is Princess street te zien. Maandagochtend had ik een paar uur vrij en heb ik door Edinburgh gelopen. Aan Princess street, de centrale verkeersader, staat een neogotisch monument ter ere van sir Walter Scott, een Schots schrijver uit het begin van de 19e eeuw. Hier ben ik bovenop geklommen ( 61 meter en 287 tredes hoog). Vanaf de top was er een prachtig uitzicht op de stad en de Firth of Forth, de zeearm waar Edinburgh aan ligt. 's Middags was er een bijeenkomst met Schotse en Nederlandse biotech ondernemers waar ik een inleiding mocht houden over life sciences in Nederland ( zie weblog 246). 's Avonds bood Biofarmind een diner aan in het kasteel, bovenop de rots. We werden ontvangen door de gastheren in Schots kostuum.

Van Album zonder titel

Johan Hanstede en Marcel Gerritsen van Biofarmind hadden zich zeer ingeleefd in de Schotse ambiance.