Opening fractievergadering

Source: H.J. (Henk Jan) Ormel i, published on Tuesday, September 23 2008.

Iedere week opent een lid van de fractie de wekelijkse vergadering met een korte overdenking. Vanmorgen was het mijn beurt. Ik heb eerst gelezen uit Markus over het dochtertje van Jaïrus. Vanuit mijn privé ervaring moest ik afgelopen jaar veel hieraan denken. Mijn collega's weten dat en zijn een enorme steun....

Ik vroeg ook aandacht voor de zieken onder collega's en medewerkers en de zorgen die velen van ons hebben voor zieke naasten. ook vroeg ik aandacht voor al diegenen die wachten op een orgaandonatie en hun naasten en bekenden. Ik heb vele gesprekken gevoerd in de voorbereiding op het debat over orgaandonatie dat binnenkort plaatsvindt en vertelde daarover in de fractie. er zijn weinig onderwerpen waar we zo intens over hebben gediscussieerd in de fractie. De discussie over de systeemkeuze zal binnenkort weer oplaaien. Ik hoop dat de discussie vanuit integriteit kan plaatsvinden. Vanmiddag hadden we een technische briefing over orgaandonatie en dan blijkt dat het maar zeer de vraag is of een systeemwijziging zoveel meer orgaandonaties op zal leveren.

Ik eindigde de opening in onze fractie met een gedicht van Toon Tellegen uit de bundel 'er ligt een appel op een schaal'.

De ontdekking

een man ontdekte de zin van het bestaan,

holde naar buiten,

klampte iedereen aan, zei: 'Luister!

Het is heel anders dan u denkt!'

en over zijn woorden struikelend

legde hij het uit

aan iedereen

en iedereen was stomverbaasd-

is dát dus de zin van het bestaan...

ach, hoe is het mogelijk...

schudde zijn hoofd,

sloeg vlammen van zich af,

sprong in sloten, rivieren, riep om hulp

of liep peinzend weg.