De Piersonschool

Source: H.J. (Henk Jan) Ormel i, published on Tuesday, September 16 2008.

Alle kamerleden hebben een koffertje gekregen met daarin een lespakket over democratie voor de basisschool met de bedoeling dit aan te bieden aan een basisschool. Ik heb gebeld met Frida Meints, directeur van de Piersonschool in Hengelo. Zij was meteen enthousiast en zo ging ik maandagochtend op de fiets met het koffertje naar school.Ik voelde me een klein beetje Wouter bos met zo'n koffertje......

Op de Piersonschool zijn twee groepen 7/8 en ik ben met beide groepen in discussie gegaan. het was helemaal geweldig. De kinderen hadden directe vragen en wisten al veel van de politiek. Ik vertelde over de Ridderzaal en de koningin en éen van de jongens vertelde dat zijn oom als politiecommissaris de hele boel beveiligde. Ik zei dat hij dan vast ook wel in de Ridderzaal zou zitten. Daarop antwoordde Floris dat ik het dan niet helemaal snapte want als er een bom af zou gaan, zou de politiecommissaris daar niets meer aan kunnen doen. Hij kon beter buiten verdekt opgesteld staan!

Ik kreeg vragen over de begroting en of ik de koningin wel eens een hand had gegeven en nog veel meer vragen. Het koffertje is een initiatief van de derde kamer en u kunt er meer over lezen op www.derdekamer.nl. Ik vind het geweldig om met kinderen te praten over mijn werk en over democratie en denk ook dat dit belangrijk is. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! Als u dit leest en ook zo'n koffertje wil, mail mij maar dan probeer ik een koffertje te regelen.