Wat deed ik in de tachtiger jaren?

Source: H.J. (Henk Jan) Ormel i, published on Tuesday, September 2 2008.

Vandaag is alles weer helemaal begonnen. We hebben al weer het eerste spoeddebat achter de rug over de positie van minister Cramer met een volstrekt voorspelbare afloop: een motie van afkeuring van de VVD, alleen gesteund door de VVD en een motie van afkeuring van de PVV, alleen gesteund door de PVV.

Voor een televisiecamera werd mij gevraagd wat ik deed in de tachtiger jaren......

Het wordt een nogal ridicule heksenjacht. Ik antwoordde dat ik in 1983 was afgestudeerd en daarna als dierenarts in Tilburg aan het werk was. De journalist zei dat hij toch maar eens ging graven in mijn verleden. Misschien had ik wel dieren mishandeld! En heb ik ooit een advertentie ondertekend? Dat niet, maar ik heb wel twee keer een ingezonden brief geplaatst zien worden in het Nieuwsblad van het Zuiden....

Ik vertel niets over de inhoud, want dat weet ik niet meer......

Nu maar hopen dat deze brieven niet boven water komen.

O ja, ik had ook een rubriek vertel het de dierenarts en ik ben zelfs geInterviewd voor tv Goirle. Als dat maar goed komt !

Ik was het ook in de tachtiger jaren al absoluut oneens met krakers, geitenwollensokken en de linkse morele superioriteitsgevoelens. Maar de zoektocht naar linkse jeugdzondes van parlementariërs slaat nu door. Laten we over echte problemen debatteren.