Wegens dierenmishandeling afgelast

Source: H.J. (Henk Jan) Ormel i, published on Wednesday, August 27 2008.

Gisteren stond in het Leidsch Dagblad dat dierenactivisten maandagochtend reclameborden van het staatscircus van Moskou hadden beklad met teksten als : Wegens dierenmishandeling afgelast. In dat circus is een act met honden en een act met paarden. de artieste Sandrine Beautour, die met de paarden optreedt, is onlangs onderscheiden door de Franse regering voor de goede verzorging van haar dieren.......

Ik werd hier op attent gemaakt en zocht nog wat verder. Acties tegen circussen vanwege vermeend dierenleed lijken voor sommigen sympathiek en onschuldig maar zijn dat niet. Rechts radicale groepen lijken het recht op demonstratie tegen het circus meer en meer te misbruiken om aandacht te vragen voor onfrisse ideeën en dat roept weer tegendemonstraties op. En het circus wordt de dupe. Bovendien, als je gaat demonstreren tegen paarden- en hondenacts, zijn Anky van Grunsven, de hondenschool en de plaatselijke manege dan de volgende slachtoffers?

Ik ben benieuwd wie hier achter zitten en wat de overheid doet om het circus en al die mensen die met hun kinderen onbezorgd naar een circusvoorstelling willen gaan, te beschermen. Daarom heb ik met collega Sybrand van haersma Buma kamervragen gesteld aan de ministers van justitie en LNV. U kunt de vragen lezen op mijn site onder standpunten/ dieren.